Nyitókép:  SITA/Milo Fabian

 

Zuzana Čaputová államfő egyelőre nem kapta meg a Btk. módosítását, amelyet a múlt héten fogadott el a parlament – erősítette meg kedden Martin Strižinec, az államfő szóvivője.

 

„Megerősíthetem, hogy a Btk. módosítását még nem kapta meg az elnöki hivatal, várjuk, hogy megjöjjön”

 

mondta Strižinec.

 

Az államfő a parlamenti szavazás után kijelentette, mérlegelni fogja az összes rendelkezésére álló törvényi lehetőséget, hogy megakadályozza a módosítás életbe lépését. A módosítás elfogadását rossz hírnek nevezte minden egyes állampolgár számára.

 hirdetes_810x300  

 

A módosítást múlt héten fogadta el a parlament, ezzel megszűnik a Különleges Ügyészség, csökkenek egyes büntetési tételek és lerövidül az elévülési idő, továbbá más súllyal esnek latba a gazdasági bűncselekmények során okozott károk.

 

Az ellenzék Ficot bírálja a Btk. körüli „politikai játszma” miatt

 

Az ellenzék Robert Fico (Smer-SD) kormányfőt bírálja a Btk. körüli „politikai játszmája” miatt. Az SaS felszólította a kormányfőt, haladéktalanul írja alá a törvénymódosítást és adja át az államfőnek.

 

„Fico ilyen törvénymódosítást akar, helyesnek tartja. Ha még nem írta alá és nem adta át az államfőnek, azt azért tette, mert nem akar neki megfelelő teret biztosítani, hogy időben gyakorolhassa államfői jogköreit, és ne legyen mód arra, hogy az Alkotmánybíróság kellő időben foglalkozhasson a törvénnyel”

 

mondta kedden sajtótájékoztatón Mária Kolíková (SaS) volt igazságügyi miniszter.

 

A Progresívne Slovensko és a KDH is szokatlannak nevezte, hogy az államfő még nem kapta meg a törvénymódosítást.

 

„Úgy tűnik, a kormánykoalíció egy piszkos politikai játszmába kezdett az egész országgal – ennek egyetlen célja, hogy büntetlenséget biztosítson a saját embereinek”

 

állítja a két párt.

 

Az ellenzéki pártok újfent kritizálták az elfogadott törvényt, egyúttal közölték, hogy a fejleményektől függően készek további tüntetéseket szervezni a Btk. módosítása miatt.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.