Nyitókép: TA3 live, reprofoto

 

Andrej Danko szerint nagy hiba, hogy a kereszténydemokrata KDH a liberális, progresszív Ivan Korčokot támogatja az államfőválasztáson.

 

„Korčok gyenge jelölt, nekünk pedig nincs szükségünk gyenge államfőre. Ráadásul az SaS jelöltje, aki csak azért kerülhetett korábban fontos pozíciókba, mert Maroš Šefčovič sógora.”

 

– mondta Danko.

 hirdetes_810x300  

 

Šefčovič jelenleg uniós biztos, az európai bizottság alelnöke. A legutóbbi államfőválasztáson a Smer jelöltjeként alulmaradt Zuzana Čaputovával szemben.

 

Danko elmondta azt is, hogy az SaS elnöke, Richard Sulík már politikai hulla. Egyúttal szemére vetette a KDH-nak, hogy azok a Progresszív Szlovákia pártot támogatják.

 

A műsorban elhangzott az is, hogy a szintén államfőnek induló Andrej Danko, aki nem áll túl jól a közvéleménykutatások szerint, még az első forduló előtt felelős döntést hoz. Elemzők szerint visszaléphet Štefan Harabin javára.

 

Milan Majerský (KDH) pártelnök a műsorban elmondta, hogy szerinte nagy hiba, hogy az SNS Fehéroroszországgal készül megújítani a politikai kapcsolatokat, mely országban üldözik a demokráciát. Egyúttal szemére vetette Dankonak, hogy nem is veszi komolyan az államfőválasztást, és már most az EP-választásokra kampányol, hogy európai parlamenti képviselő lehessen.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.