Nyitókép forrása: körkép.sk

 

A liberális TA3 hírtelevízió és a Pravda baloldali lap közös megbízásából készült SANEP-felmérés eredménye szerint a lakosság háromnegyede nem kér az atlantista-progresszív külpolitikai irányból. A felmérésből kiderült ugyanis, hogy a lakosság közel 80 százaléka szerint a kis közép-kelet-európai tagállamok szavának ugyanolyan súllyal kell latba esnie, mint a nyugati nagy tagállamok szavának. Az is kiderült, hogy a lakosság 76 százaléka a vétójog eltörlése a kis tagállamok befolyásának szándékos csökkentését jelenti.

 

Érdemes már az elején leszögezni, hogy igen mesterkélt kérdést fogalmazott meg a SANEP. A kérdés ugyanis úgy hangzott: „Ön szerint az uniós tagállamok vétójogának eltörlésének szándéka a kis tagállamok befolyásának korlátozását jelenti?”.

 

Ezt a kérdést egyértelműbben is feltehették volna, például úgy, hogy „Ön egyértét a tagállami vétójog eltörlésével?”. Mindenesetre, a vétójog eltörlése ellen állást foglalók aránya így is olyan nagy, hogy nem kérdés: a szolglalekű progresszív külpolitikai és brüsszelita iránnyal a lakosság zöme nem ért egyet. 

 

 hirdetes_300x300  

A felmérés február 26. és 29. között zajlott 1685, 18 évnél idősebb személy megkérdezésével.

 

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!