Nyitókép forrása: SITA/Milan Illík

 

A nyíltan marxista nézeteket valló Ľuboš Blaha (Smer) parlamenti képviselő javára ítélt a pozsonyi IV. kerületi bíróság, ahol a felperes az ESET információtechnológiai cég bolt. A per eredményéről Blaha a közösségi oldalán számolt be.

 

„Ľuboš Blaha győzött, az ESET veszített. Jó hír ez a szólásszabadság számára, és rossz hír az oligarcháknak, akik nem viselik el a legitim kritikát”

 

mondta Blaha.

 

Az ESET még 2019-ben perelte be a képviselőt, mert az nyilvánosan arról beszélt a sajtótájékoztatókon, hogy az ESET kötődik a CIA-hoz, és a vállalat tagjai oligarcháknak nevezte, akik Čaputová államfőt, a progresszív PS-t, Matúš Vallo pozsonyi főpolgármestert és a Denník N-et finanszírozzák.

 hirdetes_300x300  

 

Az ESET a cég jóhírében okozott kár miatt perelt 2020 januárjában, és azt akarta elérni, hogy Blaha ne posztolhasson a közösségi médiában arról, hogy az ESET beavatkozik a választásokba.

 

A bíróság elsőfokon az ESET-nek adott igazat, és Blahának törölnie kellett a vonatkozó témákban megjelent posztjait. 2021 áprilisában a fellebbviteli kerületi bíróság azonban a posztok törlésének ítéletét eltörölte.

 

standard.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.