Nyitókép: sita

 

Monika Beňová lesz a Smer-SD EP-listavezetője, Ľuboš Blaha és Erik Kaliňák követi – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Robert Fico kormányfő, a Smer-SD elnöke.

 

„Senki se higgye, hogy ez valami politikai játék, hogy ismert embereket állítunk a lista élére a szavazatszerzés érdekében, aztán lemondanak a mandátumukról és maradnak a mostani helyükön”

 

mondta Fico azzal, hogy megválasztása után Blaha és E. Kaliňák lemond szlovákiai képviselői mandátumáról és Brüsszelbe távoznak.

 

A listán szerepel még például Judita Laššáková jogász, Katarína Roth Neveďalová EP-képviselő, és Gabriel Döme. A többi jelölt az egyes megyéket képviseli.

 hirdetes_300x300  

 

A megválasztott EP-képviselőitől Fico azt várja, világos álláspontot képviseljenek az uniós reformokkal és a döntéshozatal hatékonyabbá tételével kapcsolatban. A Smer-SD számára vörös vonal valamelyik uniós tagállam vétójogának megvonása.

 

„A Smer-SD képviselői leszögezik, hogy egy tagállam vétójogának megvonása az unió végének kezdetét jelentené”

 

mondta Fico.

 

A migrációs politika kapcsán elmondta, el akarják érni, hogy egyetlen illegális migráns se lépje át a szlovák határt, és a problémákat ott kell kezelni, ahol kialakultak. További komoly téma lesz az EU bővítése, a Smer-SD képviselői itt azt akarják megelőzni, hogy ne kerüljenek előtérbe a politikai feltételek. Az uniós agrárpolitika terén pedig a nemzetállami érdekek védelmét várja el Fico.

 

„Szlovákia EU-tagságát sikertörténetnek tartom. Nem tölt el örömmel bennünket az, hogy ma kiknek a kezében van az Európai Unió, de maga az unió projektje helyes és nagyon jó”

 

tette hozzá azzal, hogy kampányát május elsején indítja a párt, a Smer-SD egész elnöksége részt vesz benne, nem csak az EP-képviselőjelöltek.

 

Szlovákiában június 8-án lesz a választás, a lakosság 15 EP-képviselőt választ, öt évre. Március 10-ig kell lezárni a jelöltlistákat.

 

tasr

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!