Nyitókép forrása: SITA/Milan Illík

 

Andrej Danko az SNS elnök és államfőjelöltje a közrádió Első kézből  című műsorában kijelentette, hogy Oroszország nem agresszor Ukrajnában és a háború nem fekete-fehér. Államfőjelöltként pedig hozzátette, hogy a progresszív-atlantista Ivan Korčok egy „hülye idióta”, Zuzana Čaputová jelenlegi államfő pedig egy „saját véleménnyel nem rendelkező” személy. Élesen bírálta a cseh kormány döntését, amivel meghatározatlan időre elhalasztották a cseh-szlovák kormányközi találkozót.

 

„Oroszország nem agresszor, csak saját érdekeit védi”

 

mondta Danko.

 

Körkép-vélemény:

 hirdetes_300x300  

Fontos kiemelni, hogy Oroszország kétségkívül agresszorként lép fel Ukrajnában, tehát Danko kijelentése egyszerűen politikai, és nem sok köze van a valósághoz. Az az érem másik oldala, hogy saját érdekeit érvényesíti, de azt egy agresszor eszközeivel teszi.

 

Danko arról is beszélt, hogy az ukrajnai háború nem fekete-fehér (ez már közelebb áll a valósághoz):

 

„Az élet nem fekete-fehér. (…) Mindenkinek benne van ebben a keze – az ukránoknak is -, akik nem tudtak mit kezdeni az orosz nemzeti kisebbséggel, ott van a Majdani forradalom és az orosz emberek üldözése. Aztán jött 2022. február 24. és az oroszok behatoltak Ukrajna területére nemzetük védelmében”

 

mondta Danko, hangsúlyozva, hogy fél a harmadik világháború kitörésétől.

 

Az SNS elnöke szerint azzal, hogy Ukrajna oldalára állnak a nyugatiak, még nem oldják meg a problémát, mert csak eszkalálják a helyzetet. Szerinte csak egy, a ciprusihoz hasonló demilitarizált zóna oldhatja meg a helyzetet.

 

A nemzetközi jog megsértésének ténye kapcsán kijelentette, hogy azt nem csak az oroszok követték el, hanem Izrael is, és korábban az Egyesült Államok szintén.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.