Nyitókép forrása: SITA/Milan Illík

 

A szlovák közszolgálati média teljes átformálását tartalmazó, kedden tárcaközi egyeztetésre bocsátott törvényről a parlament várhatóan áprilisban fog tárgyalni – jelentette ki Robert Fico (Smer) kormányfő a Štandard szlovák konzervatív hírportálnak nyilatkozva.

 

A miniszterek a kormány szerdai ülése előtt támogatóan beszéltek a kulturális tárca által kidolgozott törvényről. Tomáš Taraba (SNS) környezetvédelmi miniszter kritizálta az RTVS eddigi működését, ami szerint „a kiegyensúlyozott és objektív hírközlés paródiája volt”.

 

„A jelenlegi közmédia és hírközlése az ellenzékhez kötődő politikai kapcsolatok befolyása alatt áll. Egy szűk csoport, amelynek tagjai végül a PS választási listáján kötnek ki, pártmédiát csinált az RTVS-ből. Ennek semmi köze a pluralitáshoz.”

 

mondta.

 hirdetes_300x300  

 

Boris Susko (Smer) igazságügyi miniszter elkerülhetetlennek nevezte a változást, és jelezte, hogy a koalícióban egyetértés van ezen a téren. Richard Takáč (Smer) arról beszélt a kormány ülése előtt, hogy a közmédia jó ideje „nem teljesíti közszolgálati küldetését”.

 

A közmédiát érintő gyökeres változást ígérő javaslatokról részletesen korábbi cikkünkben olvashat.

 

A közmédiának, úgy, ahogy eddig ismertük, befellegzett. Machaj távozik, naponta egyszer jön a szlovák himnusz

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!