Nyitókép forrása: pxhere.com

 

Csütörtökön (március 21.) reggel 7 óráig van lehetőségük az államfőjelölteknek a visszalépésre – közölte honlapján a belügyminisztérium. A visszalépők nevét minden szavazóhelyiségben kifüggesztik majd.

 

A visszalépő jelöltek neve is rajta lesz a jelöltlistán, ezért figyelni kell a szavazóhelyiségben ezzel kapcsolatban kifüggesztett hirdetményt.

 

„Ha a jelölt a szavazócédula kinyomtatása és hivatalos lepecsételése után lép vissza, adatai szerepelni fognak a szavazócédulán. Ha valaki olyan jelölt sorszámát karikázza be, aki visszalépett, bár a szavazata érvényes lesz, a szavazatszámlálásnál nem veszik figyelembe”

 

közölte a tárca sajtóosztálya.

 hirdetes_300x300  

 

A hatályos jogszabályok szerint legkésőbb a választás kezdete előtt 48 órával lehetséges a visszalépés, vagyis csütörtökön 7 óráig kell megkapnia az erről szóló nyilatkozatot a parlament elnökének.

 

Hétfőn (március 18.) Andrej Danko bejelentette a visszalépését, ez azt jeleni, hogy jelenleg már csak tíz államfőjelölt van.

 

Az államfőválasztás első fordulóját március 23-án tartják. Ha szükség lesz rá, a második forduló április 6-án lesz. A szavazóhelyiségek reggel 7-től este 10 óráig lesznek nyitva. A második forduló kampányidőszaka a szavazóhelyiségek bezárása után azonnal megkezdődik.

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!