Nyitókép: Facebook, Berényi József oldala

 

Belgiumból, a városok és falvak társulásának kongresszusáról jelentkezett be videóval Nagyszombat megye alelnöke, Berényi József, hogy a szombati szlovákiai államfőválasztással kapcsolatban pártbeli kollégája, Forró Krisztián támogatására buzdítson.

 

Idén egy kicsit nehezebben tudok öszpontosítani az előadásokra, mert a gondolataim elsősorban a hétvégi szlovákiai köztársasági elnökválasztáson járnak.

 

– kezdte mondandóját az MKP korábbi elnöke.

Berényi sporthasonlattal igyekezett elmagyarázni, miért fontos az, hogy magyar nemzetiségűként Forró Krisztián is a jelöltek között van.

 hirdetes_300x300  

 

Gyakran megtörténik, hogy egy kisközség, kisváros futballcsapatát is összesorsolják erősebb, első osztályú ellenféllel. Ilyenkor nem adja fel a lehetőséget, hanem kifut a gyepre és megharcol azért, hogy a lehető legtisztességesebb eredményt érje el az erősebbel szemben. A közönség pedig kimegy, szurkol neki a tisztes helytállásért. Nem a győzelmet várják el elsősorban, hanem a tisztes helytállást. Ez pedig önbizalmat ad, ami megalapozza a további küzdelmeknek az alapját és lehetőséget ad arra, hogy a csapat tovább fejlődjön.

 

Berényi szerint erről szól Forró Krisztián jelölése is, hogy Szlovákiában megmutassuk, ott vagyunk, számítunk, létezünk.

 

El akarjuk érni a lehető legtisztességesebb eredményt a választásokon, amivel megmutathatjuk a magyar közösség erejét. Hogy része a szlovák politikának és tudunk építkezni a jövőt tekintve

 

– zárta Berényi, aki sok sikert és minél több szavazatot kívánt a magyar jelöltnek, Forró Krisztiánnak a szombati államfőválasztáson Szlovákiában.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.