Nyitókép forrása: SITA

 

Robert Fico (Smer) kormányfő szerint Michal Šimečka, a progresszjv PS pártelnöke Brüsszelben azért lobbizott, hogy az Európai Bizottság blokkolja a Szlovákiának járó uniós forrásokat, mert az javíthatja Ivan Korčok esélyeit az elnökválasztáson.

 

„A PS nem tud politizálni, és demokratikusan nem tudja eltávolítani a Smert a hatalomból. Ilyet még egy patkány sem csinálna, de úgy látszik, ezt meg kell szoknunk”

 

írta Fico a közösségi oldalán.

 

Fico jelenleg az Európai Unió kétnapos csúcstalálkozóján van Brüsszelben, a kormányfő azt állítja, hogy ott hallott vissza Šimečka próbálkozásáról.

 hirdetes_300x300  

 

„A PS, amit mi csak Proti Slovensku (Szlovákia Ellen) néven emlegetünk, elvesztette a csatát Lipšic kapcsán, és most újabb kudarc fenyegeti az elnökválasztáson. Ezért a párt képviselői nem mérlegelnek, csak azt követelik az EU-tól, hogy büntessék meg Szlovákiát és a kormányt annak szuverén álláspontja miatt. Azt követelik Brüsszeltől, hogy a városok és falvak ne részesüljenek uniós forrásokból, ártani akarnak Szlovákiának (…)”

 

írta a szlovák kormányfő.

 

Šimečka még Fico bejegyzése előtt közölt egy videóbejegyzésben, amelyben azt állította, hogy csak azt teszi, amit „a kormányfőnek kellene”

 

„Azért lobbizok, hogy Szlovákiától ne vegyék el az Újjáépítési Alapból járó pénzeket, amit a kormány sodort veszélybe azzal, hogy megszüntette a Speciális Ügyészséget és csökkenteni akarja a büncselekményekért járó büntetéseket”

 

fogalmazott a progresszív pártelnök.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.