Nyitókép forrása: SITA/Martin Medňanský

 

Peter Pellegrini a nyugalom államfője akar lenni, nem a konfliktusé. Szükségesnek tartja a kormány stabilitását is. A közösségi hálón emellett kitért arra, hogy ellenfele támogatói arról beszélnek, Ivan Korčok megválasztása a vég kezdete lesz a jelenlegi kormány számára. Az embereket arra buzdítja, menjenek el szavazni a második fordulóban.

 

„Óriási különbséget látok abban, mit kínálok én az országnak, és mit az ellenfelem. Az emberek elnöke akarok lenni, nem az eliteké, nem a médiáé, a civil szervezeteké, sem a külföldé. A béke elnöke akarok lenni, aki büszkén és szuverén módon védi a szlovák nemzetállami érdekeket” – jelentette ki Pellegrini.

 

Szerinte ha az elnöki palotában progresszív, liberális, jobboldali hatalmi központ jön létre, akkor az azon fog dolgozni, hogy a jelenlegi kormány ne töltse ki a megbízatási idejét. „Ha beteljesül az a fenyegető veszély, hogy az államfő átveszi a felelősséget a szlovák külpolitika irányításáért, az a külpolitika nem Szlovákiát fogja szolgálni, hanem a külföldet” – tette hozzá azzal, hogy ha Szlovákia lemond a vétójogáról, mások fognak dönteni a szlovák migránspolitikáról, a háborúhoz való viszonyulásról, vagy kulturális-etikai kérdésekben.

 

 hirdetes_300x300  

Ivan Korčok a szavazatok 42,51%-át szerezte meg az első fordulóban, Peter Pellegrini 37,02%-os eredményt ért el. A részvétel 51,91%-os volt. A második forduló április 6-án lesz.

 

TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!