Nyitókép: Facebook.com/Peter Pellegrini

 

Hétfőn (március 25.) a MIRRI égisze alatt Egyházkarcsán találkozott Peter Pellegrini házelnök a dunaszerdahelyi, komáromi és szenci régió polgármestereivel, hogy a regionális fejlesztési lehetőségekről tárgyaljanak.

 

„Mindenkit biztosítok arról, hogy az állam folytatja a régiók támogatásának és konkrét megsegítésének jelenlegi trendjét. Az embereknek Szlovákia minden szegletében joguk van a minőségi és megfizethető állami szolgáltatásokhoz. Senkit sem szabad megbüntetni azért, hogy hol született, vagy ahol úgy döntött, hogy él, dolgozik és törődik a családjáról.”

 

– fogalmazott Pellegrini a tárgyalás során, aki Richard Raši miniszter, Michal Kaliňák államtitkár és Branislav Becík nyitrai megyeelnök is elkísért a Csallóközbe.

 

Richard Raši beruházásokért, régiófejlesztésért és informatizációért felelős miniszter örömét fejezte ki, hogy a 2018-2020 között Peter Pellegrini vezette kormány idején sikerült „történelmünk során a legtöbbet tenni az itt élő nemzeti kisebbségekért”, és hogy „kapcsolataink déli szomszédunkkal végre barátságosak és problémamentesek voltak”.

 hirdetes_300x300  

 

Pellegriniék biztosították a jelenlévő polgármestereket arról, hogy továbbra is teljes mértékben folytatni kívánják a régiók támogatását. Egyúttal jelezték, tisztában vannak az itt élők napi szükségleteikkel, akik életét nehezítik a nem kiépített víz- és csatornahálózatok, vagy az útépítések és útfelújítások hiánya.

 

Facebook.com/Peter Pellegrini

 

Példaként említették, hogy több pénzforrást fognak biztosítani a megyéknek az európai alapokból és a feljesztési tervből is, hogy az emberek helyben, maguk dönthessenek arról, hogy hol van a legnagyobb szükség a pénzforrásokra.

 

A polgármesterekkel ismertették azon törvénymódosításokat is, amelyeken épp dolgozik a kormány az EU-s pályázati pénzek könnyebb lehívhatósága érdekében. Ezt a jelenlévő településvezetők örömmel fogadták.

 

Facebook.com/Peter Pellegrini

 

Végezetül Peter Pellegrini jelezte, hogy abbéli szándékát, hogy minél jobb kapcsolatokat tartson fenn Magyarországgal és annak vezető képviselőivel, Orbán Viktorral az élen.

 

„Sajnos Igor Matovič előző kormánya Ivan Korčok külügyminiszterrel is elkezdték teljesen feleslegesen ismét kiélezni ezt a viszonyt. Az én, és a jelenlegi kormány kötelessége is ismét kiépíteni a nyugodt, barátságos és együttműködő kapcsolatokat ott, ahol egyforma nézeteket és értékekek vallunk”

 

tette hozzá Pellegrini.

 

Körkép.sk/Hlas-SD-sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.