Nyitókép forrása: körkép.sk

 

Az ellenzéki Slovensko mozgalom felhívást címzett a magyar kisebbséghez, ne hagyja magát megvásárolni a kormány intézkedéseivel. Az SaS-szel együtt bírálta, hogy a kormány most tart kihelyezett ülést magyar vidéken. A nyilvánvaló célja ezzel, hogy így szerezze meg a magyar kisebbség támogatását Peter Pellegrini (Hlas-SD) számára az államfőválasztás második fordulójában.

 

„Pellegrini a második forduló előtt megvásárolja a magyar politikusokat, és rajtuk keresztül meg akarja vásárolni a szavazóikat is. Bízom benne, hogy a magyar választók emlékeznek arra, hogyan viselkedett velük és a közösségükkel a Smer, és nem hagyják magukat megvásárolni”

 

jelentette ki Igor Matovič, a Slovensko elnöke. Leszögezte, hogy Robert Fico (Smer-SD) és Pellegrini eddig egyáltalán nem törődött a magyar kisebbséggel.

 

Például a kormányprogramban egyetlen sor sem foglalkozik a szlovákiai magyarokkal, egyetlen célkitűzést sem jelöl meg velük kapcsolatban.

 hirdetes_300x300  

 

„Robert Fico állampolgársági törvénye miatt 4500 magyar veszítette el szlovák állampolgárságát, elűzték az országból Malina Hedviget, akinek a megverését ráadásul a szlovákiai magyarok elleni uszításra használta fel a Smer”

 

mutatott rá Grendel Gábor képviselő (Slovensko, KÚ, Za ľudí). Érdemes megjegyezni, hogy bár a Slovensko sajtótájékoztatójának témája „felhívás a magyarok felé” volt, Grendel ismét csak szlovákul szólalt fel.

 

Az SaS hozzátette, olcsó politikai színjáték a magyar vidéken tartott kihelyezett kormányülés, és a jelenlegi kormányt mindig csak a választások előtt érdeklik a régiók.

 

„A mai kormányülés egyetlen célja az volt, hogy megpróbálják megszólítani a magyar közösséget, és megszerezni a szavazatait Peter Pellegrinek. Aztán az elnökválasztás után megint megfeledkeznek a kisebbségekről és a régiókról”

 

összegezte Branislav Gröhling, az SaS elnöke.

 

Milan Majerský, a KDH elnöke szerint a a Fico által a Dunaszerdahelyi és a Galántai járásba irányított gyors segítségért cserébe azt várják a Magyar Szövetségtől, hogy Pellegrinit támogassa.

 

„Pellegrini hagyjon fel a Dél-Szlovákiában élő szavazók megvásárlásával, és végre azzal is törődjön, mi van a Szepességben, Árvában, Liptóban és a keleten élőkkel”

 

tette hozzá Majerský.

 

tasr, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!