Nyitókép: slovenskodnes.sk

 

Szívélyes, baráti fogadtatás várta ma Peter Pellegrinit a Magyar Szövetség meghívására Királyhelmecen. Az államfőjelölt lakossági fórumának főszervezői Gyimesi György, a Magyar Szövetség alelnöke és Pandy Péter, a párt Országos Tanácásnak elnöke voltak.

 

A szervezésben Pataky Károly polgármester, Juhász és Želinsky megyei képviselők, illetve Pál Attila, az Országos Elnökség tagja is részt vettek. A Kelet-Szlovákiában élő magyarok a jelek szerint rendesen berobbantották Pellegrini kampányát az államfőválasztás második fordulója előtt.

 

 hirdetes_300x300  

A Magyar Szövetség politikusai közül Gyimesi György volt az első, aki nyíltan kiállt a második fordulót illetően Pellegrini mellett. Gyimesi beszédet is mondott a szerdai rendezvényen, mely alább megtekinthető.

 

 

A rossz nyelvek azt mondják, hogy Pellegrini nem tartja be a szavát. Én a parlamentben, ahol egy sorban ültünk, egyszer azt mondtam neki, hogy el kell jönnie meglátogatni bennünket Királyhelmecre. És ma itt van, ráadásul államfőjelöltként

 

– kezdte Gyimesi. Elmondta azt is, és szavait vastaps fogadta, hogy jó hír, hogy a mai napon Forró Krisztián, a Magyar Szövetség elnöke is támogatásáról biztosította Pellegrinit.

 

A magyarok a sajátjukra szavaznak

 

Gyimesi szerint rajtuk kívül Furik Csaba és Pál Attila elnökségi tagok is Pellegrinit támogatják, így elmondható, hogy a magyarok sajátjukra szavaznak.

 

Én azt szeretném, hogy mi innen Királyhelmecről üzenjük meg az országnak, hogy a magyar szív nem eladó, így nincs mit eladni

 

– reagált Gyimesi a mai kritikákra a liberális, progresszív, illetve néhány ellenzéki politikus részéről, akik szerint a magyarok eladták magukat Pellegrininek. Gyimesi aláhúzta, hogy a magyar ember derék ember, aki szereti a békét, tud önállóan gondolkodni és a magyar embernek van önbecsülése.

 

Ezért sem tudnak minket megvásárolni, mi meggyőződésből fogunk szavazni jövő hét szombaton is

 

– hangsúlyozta.

 

A rendezvény során szólt a teltházas résztvevőkhöz és a parlament elnökéhez Pandy Péter, a Magyar Szövetség második embere is, majd Pellegrini üdvözölte a megjelenteket.

 

Forró Krisztián pártelnök, köztársaságielnök-jelölt ma közös sajtótájékoztatójukon szintén támogatásáról biztosította Peter Pellegrinit az április 6-i államfőválasztáson, így lényegében már szinte a teljes pártvezetés Pellegrini mellett kampányol.

 

 

 

A házelnök és államfőjelölt meghatódva köszönte meg a szívélyes fogadtatást saját közösségi oldalán.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 12 olvasónak tetszik ez a cikk.