Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

Több százan vettek részt szerdán a pozsonyi Szabadság téren az RTVS támogatására szervezett tüntetésen, amelyet a Békét Ukrajnának (Mier Ukrajine) kezdeményezés szervezett. A résztvevők élőláncot alkottak a rádió épülete körül, hogy kifejezzék tiltakozásukat a szlovák televízióról és rádióról szóló törvénytervezet ellen.

 

A tüntetésen felolvasták a civil szervezetek közös, El a kezekkel az RTVS-től című nyilatkozatát, amelyet 19 szlovákiai város civil szervezetei írták alá.

 

„A jelenlegi kormány RTVS-ről szóló törvénytervezetének egyetlen célja van – a közmédia teljes ellenőrzése és felhasználása a kormány propagálására”

 

mondta Lucia Štasselová, a Békét Ukrajnának kezdeményezés munkatársa.

 hirdetes_300x300  

 

Március 11-én a kulturális minisztérium gyorsított véleményezési eljárásra bocsátotta a televízióról és rádióról szóló törvénytervezetet. Nem választanák ketté a közmédiát, de több változtatást javasolnak. Hétfőn (március 25.) a minisztérium közölte, elhalasztják a törvénytervezet előterjesztését, amíg nem foglal állást a kérdéssel kapcsolatban a kormány törvényelőkészítő tanácsa, továbbá mivel sok észrevétel érkezett a véleményezési eljárásban, és mert összetett a probléma, tovább dolgoznak a törvény kiegészítésén.

 

tasr

Megosztás:
Címkék: RTVS tüntetés

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!