Nyitókép forrása: SITA/Jana Birošová

 

Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke stresszesnek és különlegesnek nevezte az államfőválasztás második fordulóját, mint mondta, először éli át személyesen, és eléggé különlegesnek tartja.

 

„A parlamenti választásnál megosztoznak a pártok a képviselői helyeken, az egyik többet, a másik kevesebbet szerez, de itt csak egy győztes van” – mondta Pellegrini, miután megérkezett stábja kampányváró helyszínére, egy Duna-parti (Dunaj) vendéglőbe. A második fordulót olyan izgalmasnak nevezte, mint egy futóverseny döntőjét.

 

Pellegrini szerint a kampány eléggé kiélezett volt. „De az ízléstelen támadásokból is erőt merítettem, a negatívumokból is próbáltam pozitív dolgokat kihozni” – tette hozzá.

 

 hirdetes_810x300  

Szerinte ha szoros eredmény születik, bárki is veszít, nem kell szégyenkeznie. „Egyik fél sem szenved hatalmas vereséget” – folytatta, megjegyezve, hogy korábban óriási különbségek születtek a második fordulóban.

 

A választási éjszakát politikus társaival és barátaival tölti, koalíciós partnereivel összeköttetésben van. Andrej Dankóval telefonon beszélt, az SNS elnöke nem tartózkodik Pozsonyban (Bratislava). Hozzátette, hogy Robert Ficónak (Smer-SD) szombaton saját programja volt. „Természetesen beszélünk majd, meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok” – mondta.

 

Azt is elmondta, nem tudja, megjelennek-e a kampányváróján azok az ismert személyiségek, akik az elmúlt napokban támogatták a közösségi hálón. „Meglátjuk, ki jön el, nem tervezünk semmi rendkívülit. Nem tudok arról, hogy színészek, művészek, énekesek bukkannának fel, a barátok vannak itt, és azok, akik segítették a kampányomat” – zárta Pellegrini.

 

TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!