Nyitókép forrása: Budapest, 2024. április 6. Magyar Péter ügyvéd beszél az általa meghirdetett Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért című rendezvényen a budapesti Kossuth Lajos téren 2024. április 6-án. MTI/Koszticsák Szilárd

 

Mindenkinek meg kell mozdulnia a változásért – jelentette ki Magyar Péter az általa meghirdetett szombati budapesti demonstráción, amikor arról beszélt, hogy „az atombomba mi vagyunk, a magyar nép” és a megoldást ne csak tőle várják.

 

„Nem lesz elég a fotelben ücsörögni, kommentelni, ma miénk itt a tér, a pesti utca, de vissza kell venni a falvainkat és városainkat” – mondta az ügyvéd a Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért című rendezvényen, a Kossuth teret megtöltő szimpatizánsai előtt.

 

„Mi, magyarok, összefogunk. A Talpra, magyarok! Közösségében nem számít, hogy valaki konzervatív polgári demokrata, nemzeti liberális, vagy éppen szociáldemokrata, nem számít, hogy nő vagy férfi, idős vagy fiatal, egyedülálló vagy családos, hívő vagy ateista. Nálunk egy számít: ha valaki tenni akar a hazája, a gyermekeink és az unokáink biztonságos és élhető jövőjéért” – fogalmazott Magyar Péter. Hozzátette: lépésről lépésre, tégláról téglára vesszük vissza a hazánkat, és építünk egy új országot, egy szuverén, modern és európai Magyarországot.

 

 hirdetes_810x300  

Közölte azt is, hogy elindulnak a június 9-i európai parlamenti (EP-) választáson. Azt ígérte, „amikor eljön az ideje”, bejelenti azt a pártot is, amelynek segítségével elindulnak a voksoláson. Olyan eredményt szeretne elérni, ami „az első szög lesz a NER koporsójában” – emelte ki. Hozzátette: várják a jelentkezéseket az EP-listájukra, a pályázási és a szavazási feltételek hétfőtől elérhetőek a honlapjukon. Hangsúlyozta: június 9. sorsdöntő nap lesz, amelyen alternatívát kínál a magyaroknak. Közölte, hogy két hónap alatt bejárják az országot.

 

Magyarország és az Európai Unió kapcsolatáról szólva Magyar Péter erős, szuverén Magyarországot, erős nemzetállamokon nyugvó erős Európai Uniót lát fontosnak. Mielőbb lezárná a jogállamisági vitákat és hazahozná az uniós pénzeket, azonnal csatlakoztatná Magyarországot az Európai Ügyészséghez, konstruktív de kritikus párbeszédre törekedne az uniós intézményekkel, elutasítja a föderális európai szuperállam ötletét, továbbá érdemben támogatná a magyar gazdaságot – sorolta.

 

Az ügyvéd beszédében Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét a NER pillérének és biztosítékának nevezte. Hozzátette, hogy Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc párosa húsz éve változatlan. Később azt szorgalmazta, hogy „indítsunk új időszámítást Magyarországon”.

 

Szólt arról, hogy ha egy gyereket ártalom ér, nem számíthat valódi és gyors segítségre. Követelte, hogy amennyi pénzt propagandára fordít a kormány, ugyanannyit adjanak a bicskei áldozatoknak is.

 

Magyar Péter bejelentette, hogy a Legyél a változás! Egyesületbe várja közössége szimpatizánsait, támogatóit. Azt mondta: az egyesület jogi kereteket ad majd együttműködésüknek, az erőfeszítéseiket összefogó Talpra, magyarok! Közösségének és lehetővé teszi, hogy bárki akár önkéntes munkával, akár tanáccsal vagy akár anyagiakkal támogathassa közös ügyüket.

 

Beszéde végén azt üzente: „anyák napján találkozunk”.

 

A beszéd Kossuth téri helyszínére a Deák Ferenc térről indult menet szombat délután, amelyet „Talpra magyarok! Ne féljetek!” feliratú molinó mögött Magyar Péter vezetett.

 

Az MTI helyszíni tudósítói szerint a tömegben magyar és uniós lobogók mellett roma zászlókat is lengettek, és egy nagy méretű svájci zászló is megjelent több magyar helységnévtábla mellett. A vonulók mások mellett „változást akarunk”, „kiállunk a hazánkért” rigmusokat skandáltak, valamint az „Orbán-rendszer eladó vagy élhető országra cserélhető”, „nem félünk” és „én is szeretnék itthon élni” feliratú táblákkal érkeztek.

 

A Kossuth téren Magyar Péter beszéde előtt Bálint András színművész szavalt, Nagy Ervin színművész külföldön élő magyarok leveleit olvasta fel, majd Keresztesi Péter, egy Svájcból érkezett civil állt színpadra. Őket Nagy János, az előző választáson a DK-Momentum-Jobbik-MSZP-LMP-Mindenki Magyarországa összefogás színeiben indult szigetszentmiklósi polgármester, Tarr Zoltán református lelkész beszéde, Rost Andrea operaénekes és Nagy Ervin produkciója követte.

 

A magyar kormányoldal szerint a dollárbaloldal embere

 

Magyar Péter a dollárbaloldal új politikusa, és a baloldal háborúba vinné Magyarországot – mondta Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalára szombaton feltöltött videóban.

 

Menczer Tamás videójában arról beszélt, Magyar Péter „baloldali politikus, a dollárbaloldal új politikusa”, „pontosan olyan, mint Márki-Zay Péter, és pontosan ugyanazok támogatják, akik Márki-Zay Pétert támogatták”.

 

„Soha ne felejtsük el, hogy a baloldal lerombolná Magyarország békéjét és biztonságát, belevinnének minket a háborúba, beengednék a bevándorlókat és ránk szabadítanák a genderpropagandát is” – tette hozzá.

 

Menczer Tamás kiemelte: a helyzet ma sokkal súlyosabb, mint korábban bármikor, „az ugyanis, amit ma a világban látunk, az háborús készülődés”.

 

„A háborúpártiak már készülnek a háborúra, és ebből a háborúból nagyon könnyen lehet világháború is” – jegyezte meg.

 

Hozzátette: „a baloldal küldene fegyvereket és magyar katonákat a háborúba, ezt pontosan tudjuk, hiszen elmondták”.

 

„Belevinnének minket egy pusztító háborúba, mert a finanszírozóik ezt várják el” – fogalmazott.

 

Menczer Tamás kiemelte: „meg kell védenünk Magyarország békéjét és biztonságát, és erre csak Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP képes”.

 

A videóban idézték Orbán Viktor miniszterelnököt, aki a Nemzeti Múzeum előtti március 15-ei ünnepségen arról beszélt, „vagyunk és leszünk, ez a mi diadalunk”.

 

Menczer Tamás azt kérte, „küldjünk olyanokat Brüsszelbe, akiknek valóban fontos Magyarország békéje és biztonsága”, és hozzátette: „ezért kell június 9-én a Fidesz-KDNP-re szavaznunk”.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!