Nyitókép forrása: SITA/Milan Illík

 

Zuzana Čaputová államfő telefonon gratulált Peter Pellegrininek az elnökválasztáson aratott győzelméhez. Nagyra értékelte a magas részvételi arányt. Elmondta, fontosnak tartja, hogy megválasztása pillanatától úgy járjon el az új elnök, hogy a társadalom egyetlen része se érezze magát legyőzöttnek – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Martin Strižinec, az államfő szóvivője.

 

„Minden egyes szabad választás után a lakosság egy része örül, egy része csalódott. A fontos az, hogy az államfő a megválasztásának pillanatától kezdve úgy viselkedjen, hogy a társadalom egyetlen szelete se érezze magát legyőzöttnek. Hogy a győzelem feletti öröm mellett ott legyen a tudat, hogy az ország összes állampolgárát kell szolgálnia, nem csak azokat, akik megválasztották” – szögezte le az államfő.

 

Pellegrinek sikeres elnökséget kívánt. Az új elnök beiktatására június 15-én kerül sor. Az államfő is köszönetet mondott mindenkinek, aki elment szavazni, továbbá mindenkinek, aki részt vett a választás előkészítésében és sikeres lebonyolításában.

 

 hirdetes_810x300  

TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.