Nyitókép forrása: RTVS

 

Az elnökválasztás eredménye volt a fő téma a hétvégi vitaműsorokban. A közmédia 5 perc múlva 12 című műsorában Matúš Šutaj Eštok (HLAS) belügyminiszter vitázott Branislav Gröhlinggel, az SaS elnökével.

 

Gröhling szerint a kormány egyes döntéseivel Pellegrini kampányát támogatták, például azzal, hogy nem sokkal a választások előtt a belügyminiszter fizetésemelést helyezett kilátásba a rendőröknek.

 

Gröhling szerint (akinek pártja jelölte anno Ivan Korčokot külügyminiszternek és az egyik fő támogatója is volt az államfőválasztási kampányban) felrótta a kormánynak azt is, hogy Pellegrini előnyét növelte többek között Tomáš Taraba (SNS) környezetvédelmi miniszter medvékről szóló törvényjavaslata és az is, hogy Erik Tomáš (HLAS) munkaügyi miniszter arról beszélt a kampány során, hogy ha Korčokot választják meg elnöknek, eltörli a szociális juttatások egy részét.

 

 hirdetes_810x300  

Gröhling szerint Korčok tisztességes és átlátható kampányt folytatott, Pellegrini pedig csak „hazugságokkal tudott nyerni”.

 

Azzal kapcsolatban, hogy Korčok pártot alapít és belép a nagypolitikába, az SaS elnöke kijelentette, hogy pártja kész a jövőbeli együttműködésre Korčokkal.

 

Šutaj Eštok elutasította Gröhling vádjait. Kijelentette, hogy a fegyveres erőknek biztosított fizetésemelésre azért volt szükség, hogy kevesebben akarjanak nyugdíjba vonulni a testülettől.

 

„Ha mindannyian nyugdíjba mennek, nem tudom, ki fogja garantálni a közbiztonságot”

 

fogalmazott.

 

Šutaj Eštok szerint az elnökválasztás eredményével az emberek a kormányról mondták el a véleményüket, és világossá tették, hogy elégedettek a munkájával. Pellegriniről, mint „szlovákpárti elnökről” beszélt.

 

A belügyminiszter azt is kijelentette, hogy „Ivan Korčok nem volt polgári jelölt, hanem az előző kormány jelöltje volt”, és kiemelte, hogy Korčok eredményváróján az ellenzék számos politikusa jelen volt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!