Nyitókép forrása: TA3

 

Peter Pellegrini, az elnökválasztás győztese lemond a Hlas-SD elnöki posztjáról és párttagságáról. Pártokon felüli elnök akar lenni – nyilatkozta a TA3 V politike című vasárnapi műsorában. Azt egyelőre nem mondta meg, ki váltja a párt élén. Kijelentette, hogy együtt fog működni a kormánnyal az állampolgárok segítéséért, és hozzátette, ha a kormány az Alkotmánnyal ellentétesen cselekedne, államfőként kötelessége lesz megszólalni.

 

„A pártelnöki posztról és a párttagságról is lemondok, ez íratlan szabály” – jelentette ki Pellegrini. Azt mondta, nem aggódik a párt jövője miatt. Meggyőződése, hogy lesz alkalmas jelölt a pártelnöki posztra. Javasolni fog valakit a párt alelnökei közül, vagy a vezetőségből.

 

Deklarálta a kormány stabilitását és a Hlas-SD minisztereinek elkötelezettségét a programjuk teljesítése mellett. Hozzátette: a koalíciónak meg kell állapodnia arról is, ki lép a helyére a parlament elnöki posztján. Úgy gondolja, június 15-re tervezett beiktatásáig minden megoldódik.

 

 hirdetes_810x300  

Kijelentette, hogy államfőként konstruktív kapcsolatot szeretne kialakítani a kormánnyal. Leszögezte, hogy a kormány az emberek megsegítéséért és az ország szebb jövőjéért dolgozik. „Ha a kormány eltér ezektől a dolgoktól, vagy olyasmit tesz, ami ellentétes az alkotmánnyal, elnökként kötelességem lesz felszólalni” – hangsúlyozta, és hozzátette: örülne, ha hivatalba lépése után mielőbb találkozna a három legfőbb közjogi méltóság.

 

Pellegrini egyúttal köszönetet mondott minden állampolgárnak, aki élt választójogával, és nagyra értékelte, hogy ilyen magas volt a részvételi arány. Szerinte az eredmények azt is megmutatták, hogy az emberek már nem szégyellik a véleményüket. Győzelmét a polgárok iránti elkötelezettségnek tekinti.

 

TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!