Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

Andrej Danko, az SNS elnöke és a parlament alelnöke ellen nem emelnek vádat azzal a balesettel kapcsolatban, amelyben januárban Pozsonyban megrongált egy szemafort és elhagyta a helyszínt.

 

Az SNS elnöke legfeljebb bírságot kap, és talán elveszíti a jogosítványát. A nyomozást azzal zárták le, hogy nem bűncselekményről van szó, hanem vétségnek minősülő cselekményről – tájékoztatott a tvnoviny.sk.

 

 „Ebben az esetben 300-tól 1300 euróig terjedő pénzbírsággal, valamint egytől öt évig tartó gépjárművezetéstől való eltiltással sújthatják az elkövetőt“ – mondta a tvnoviny.sk-nak Ivan Lomaka közlekedési balesetekre szakosodott ügyvéd.

 hirdetes_810x300  

 

Danko a parlament alelnökeként sofőrrel jár.

 

Danko balesete után az ügyészség közhasznú berendezés megrongálása és működésének veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást.

 

A rendőrség korábbi nyilatkozatából kiderült, hogy Danko az éjszakai baleset után körülbelül 15 órával alkoholszondás tesztnek vetették alá magát. A politikus eszerint nem fogyasztott alkoholt.

 

A média szerint a rendőrség már a balesetet követő reggel tudta, ki okozta a balesetet. Danko járművének rendszáma a baleset helyszínén maradt, a garázsához olajnyom vezetett. A balesetről maga a politikus is tájékoztatott.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!