(…) Amikor Orbán Viktor magyar kormányfő, a közép-európai kemény migránsellenes álláspont kialakítója fél évvel ezelőtt arról beszélt, hogy a magyar országhatáron a migránsok között civil hadsereget látott (egyedülálló, 20-30 év körüli fiatal férfiakat,) szavait migránsellenes politikája részének tekintették.

 

Ma a menekültek demográfiai kérdésével már a liberális Politico európai kiadványa is foglalkozik, mely nemcsak hogy megerősíti Orbán korábbi szavait, hanem azon töpreng, mit okozhat mindez néhány éven belül a lakosság korösszetételében. Nem beszélve a biztonsági kockázatról.

 

Azok, akik fél évvel ezelőtt még azon tűnődtek, vajon Orbán nem csak találgat-e a menekültek demográfiai elemzésében, megtanulták, hogy bár túlzott, de igaza volt.

 hirdetes_810x300  

 

Postoj
Kép: Postoj.sk

 

Ha legközelebb újra választaniuk fog kelleni radikális megállapításai és ellenzőinek visszafogott megállapításai között, hajlamosak lesznek inkább Orbánnak hinni. Pedig általánosításával és az összes migráns megbélyegzésével cáfolta azoknak a  jogos igényeit is, akik a gyilkosság és az erőszak elől menekülnek. (…)

 

Fero Múčka: Postoj – Veď Slováci sú najhorší na svete

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!