Nincs még semmi veszve a dunaszerdahelyi kézilabdás diáklányok edzője szerint és Mészáros Ildikót nem lepné meg, ha csapata a Dunaszerdahelyen zajló diáktornán jól szerepelne a vasárnapi helyosztó mérkőzéseken is.

 

„Semmi nincs még veszve” – nyilatkozta pénteken este a Körképnek Mészáros Ildikó edző, miután dunaszerdahelyi védencei délután két szoros eredményt hozó mérkőzésen kikaptak az idősebb diáklányok Dunaszerdahelyen zajló háromnapos országos kézilabda bajnokságának első napján.

 

A dunaszerdahelyi lányok, akik a 2002-es születésű évfolyamot képviselik, vagy még fiatalabbak, a torna első napján csoportjukban először a bitcsei /Bytča/ csapat ellen játszottak és 14:17 arányban vereséget szenvedtek. Alig négy órával később a szintén a B csoportban szereplő Nagymihály /Michalovce/ ellen léptek pályára. A meccs nagy részében 3-4 góllal a kassai kerületből érkezett csapat vezetett, azonban a véghajrában a dunaszerdahelyi lányok sorra dobták a gólokat és dolgozták le a hátrányt, de az egyenlítésre már nem volt idő.  A Nagymihály – Dunaszerdahely meccs 23:21 –es eredményt hozott.

 

 hirdetes_300x300  
A dunaszerdahelyi lányok 15. gólja a nagymihályiak ellen, fotó: Körkép.sk/P.VE

 

Mészáros Ildikó edző úgy vélte, olyan hibákat is elkövettek a játékosok, amilyeneket máskor nem szoktak. Ez szerinte azzal magyarázható, hogy országos bajnokságot eddig még nem rendeztek Dunaszerdahelyen, ez a mostani premier, így hazai pályán szülők, rokonok, ismerősök előtt először játszottak a lányok és talán túlságosan is megbénította őket a bizonyítási vágy. Az edző bízik abban, hogy a hátralevő mérkőzéseket lélektani szempontból is sikerrel veszik. A csapatban középen Pint Csilla sziporkázott, Ollé Anna a balösszekötő posztján nyújtott jó teljesítményt, Zsákovics Sára pedig védekező játékosként volt nagy hasznára a csapatnak.

 

Szurkolásban sem volt hiány, fotó: Körkép.sk/P.VE

 

Szombaton reggel már nyolc órakor kezd a dunaszerdahelyi diáklánycsapat és a csoportbeli utolsó ellenfelének számító sároseperjesiek /Prešov/ ellen lép pályára. Ellenük azonban győzni kellene, hogy vasárnap elkelő helyezésért mérkőzhessenek meg. Hazai pályán várhatóan a hétvégén sem marad el a lelkes szurkolás. A közönség pénteken is kitartóan buzdította a lányokat, de a jelek szerint egyelőre még nem találták meg a megfelelő kézilabdás buzdító szlogent. Mert ugyan belefogtak a Ki jobb? – ismert DAC-rigmusba, de a reá rímelő kézilabdás szurkolói biztatás a torna nyitónapján még nem született meg.

 

fotó: Körkép.sk/P.VE

 

A dunaszerdahelyi tornán egyébként két csoportba osztva 8 csapat küzd a bajnoki címért. A dunaszerdahelyi lánycsapat annak eredményeképpen szerepelhet ezen a versenyen, hogy Nagyszombat megye korosztályos kézilabdabajnokai lettek. Pénteken az első csoportmérkőzések voltak soron, ezek szombaton befejeződnek, majd a negyeddöntőket és elődöntőket rendezik meg, vasárnap pedig a helyosztókat és az érmes helyekért folyó zárómeccseket.

 

fotó: Körkép.sk/P.VE

 

A dunaszerdahelyi sportcsarnokban zajló országos diákbajnokságon a következő nyolc csapat küzd az országos bajnoki címért: Nagymihály /Michalovce/, Dunaszerdahely, Bitcse /Bytča/, Sároseperjes /Prešov/ , Trencsén /Trenčín/, ŠKP Bratislava , Stomfa /Stupava/ és Vágsellye / Šala/.

 

 

Körkép.sk/P. Vonyik Erzsébet

Nyitókép: Körkép.sk/P.VE

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!