Első alkalommal került megrendezésre Ipolyságon a Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola 5 napos nyári tábora.

 

A tábor ötlete szülői ösztönzésre merült fel, és azoknak próbált megoldást kínálni, akiknek gondot okoz a gyermek napközbeni elhelyezése. Az iskola vezetősége és a tanári kar az első pillanattól kezdve életképesnek tartotta a kezdeményezést, a szülők és pedagógusok kreativitásának köszönhetően gyorsan kirajzolódott a szűk egy hét változatos programja.

 

A napi foglalkozások reggel 8-tól délután 4-ig tartottak. A programokat igyekeztek minél sokszínűbbé és érdekesebbé tenni, a sportfoglalkozástól kezdve a vidám könnyed angol nyelvórákig.

 

 hirdetes_300x300  

 

 

 

 

Agyagozás Kutak Adrienn Ipolysági művésszel.

 

Felejthetetlen pár nap

 

Kézműves foglalkozások, játékos népi vetélkedők, népmesei kvízjátékok, vagy csak egyszerűen a szabadban töltött percek tették felejthetetlenné ezt a pár napot. A közeli Drégelypalánkhoz tett kirándulás először mozizással kezdődött, ahol a gyerekek megnézték Drégely várának ostromát. Ezután lovas kocsikázás vette kezdetét, majd pár száz évet visszautazva az időben török és magyar apródnak öltözhettek be a gyerekek, majd kalandos kincskeresésre került sor a faluban. Könyvtárlátogatás, agyagozás, számháború mind olyan időtöltés, ami emlékezetessé tette ezt a pár napot.

 

Indulásra készen.

 

Ipolyság városának makettje, látogatás a könyvtárban,

 

Kocsikázás Drégelypalánkon

 

A táborban résztvevő 26 gyermek életkora az 5 évestől egészen a 10 éves korig terjedt, így az iskola jövendőbeli diákjai is lehetőséget kaptak az intézmény megismerésére.

 

Pálffy Dezső iskolaigazgató reményét fejezte ki, hogy a nyári tábor sikere előre mutat a következő évekre, amikor hasonló lelkesedéssel és eseménydús színes programokkal várják majd a gyermekeket.

 

Drégely ostroma

 

Drégelypalánk múzeum

 

Látogatás Drégelypalánkon.

 

Magyar apródok.

 

Dian Csaba

Képek: Archív

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!