A Sólyom Gyermekei polgáris társulás szombattól második alkalommal nyaraltat a Felvidéken erdélyi, magyarországi és helyi hátrányos helyzetű gyerekeket.

 

A több mint 70 gyermek a Böjte Csaba által működtetett napközi otthonokból és nehéz körülmények között élő családoktól érkezik. A hat éve fennálló kapcsolat eredménye többek között az is, hogy az önfeledt szórakozás mellett mély barátságok szövődnek az itt tartózkodás alatt. A tábor lakói az itthoni szervezőknek és a felajánlásoknak köszönhetően változatos, tartalmas programokon vesznek részt.

 

Szombaton a zalabai polgármester asszony meghívására a Szikince fesztiválon vesznek részt ahol az erdélyi és a felvidéki gyerekek saját zenés műsorukat adják elő, majd közösen eléneklik a Nélküled című dalt.

 

 hirdetes_810x300  

Vasárnap délelőtt Csatán misével kezdődik a nap majd sport és szabadfoglalkozással folytatódik. A lazább nap azért jár, hogy hétfőtől kipihenten mesés kalandok részesei lehessenek.

 

 

Párkányi fürdőzés a termál strandon majd ugyanott egy jó ebéd Varga Kornél meghívására, kedden, a dorogi strandon átélik ugyanezt. Szerdán Esztergom nevezetességeivel ismerkednek, csütörtökön Búcs község látja őket vendégül, majd a délutáni órákban Gútára látogatnak Vermes Istvánhoz (Kassai Lajos lovasíjász felvidéki törzse). Pénteken Zsákovics László hadtörténeti múzeumát tekintik meg Oroszkán, ahol a páratlan tárlat segítségével bepillantást nyernek a második világháború borzalmaiba és a katonahősök nem mindennapi életébe.

 

A napi programokon kívül természetesen a tábor falain belül is színvonalas foglalkozásokban lesz részük, Ökrös Mariann történelmi előadást tart, megtekintik a Lovasíjász filmet és meglepetésvendégként Vadkerti Imre is tiszteletét teszi.

 

Okos Csaba a tábor egyik főszervezője igyekszik tartalommal megtölteni az eltöltött időt. A játék a szórakozás mellett olyan programokat kínál a tábor lakóinak, amelyek segítik a történelmi ismereteik bővítését, nemzeti identitásuk erősítését és egymás megismerését.

 

 

Az egy hetes ittlétnek erős anyagi vonzata is van és mivel hivatalos helyről semmilyen támogatást nem kaptak, így adakozásból és önerőből valósítják meg. A lehetőségekhez mérten a szervezők a következő számlaszámra várják az adakozók önzetlen felajánlását.

 

IBAN: SK 89 7500 0000 0040 2407 4969

Swift: CEKOSKBXS

 

Dian Csaba

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!