A pozsonyi Óvárosban tegnap kezdődött a Kórház utcai (Špitálska) villamossínek felújítása, ami az egyes városi buszok és trolibuszok útvonal-módosítását vonja maga után. Hétfőtől, azaz augusztus 7-től lezárják a Kórház utca (Špitálska) és az Augusztus 29. utcai kereszteződését. Ennek következtében a 202-es és 212-es trolibusz, valamint a éjjeli N61-es és N72-es járat elkerülő útvonalon fog közlekedni.

 

A munkálatokat vélhetően szeptember 15-én fogják befejezni” – informálta a TASR-t a Pozsonyi Közlekedési Vállalat szóvivője, Adriana Volfová. Az utasok az egyes városi- és trolibuszok ideiglenes útvonaláról a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (Dopravný podnik Bratislava), valamint a MHD honlapján találnak részletes információkat, de az érintett megállóknál is feltüntetik a változásokat.

 

A Pozsonyi Közlekedési Vállalat az Eurovia céget bízta meg a több mint 2,5 millió euró értékű fejlesztés-újítás megvalósításával. A rekonstrukciót a város költségvetéséből fedezik.

 

 hirdetes_300x300  

A Kő tér (Kamenné námestie), a Mickiewicz utca, Amerikai tér (Americké námestie) és a Kórház utca (Špitálska) közötti szakaszon a villamossíneket és megállókat felújítják, míg a Mária utcában (Mariánska) található megállót átépítik, a Lazaret utcai villamosmegállót pedig felszámolják.

 

A felújítás továbbá a 3-as, a 4-es és a 9-es villamos vonalát is érinti, ezért a város azt javasolja, hogy az utasok a Virágvölgyi utcai (Blumentál), a Szlovák Műszaki Egyetem melletti, a Széplak utcai vagy az SZNF téri megállókon szálljanak fel a villamosokra.

 

Forrás: teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!