Októberben lép érvénybe a kórházak előtti ingyenes parkolás törvényrendelete. Eddig számos városban ez nagyon jól jövedelmező üzletág volt. De ennek már vége, és a kórházaknak a törvény értelmében le kellett mondaniuk erről a bevételi forrásról.

 

Meg is tette többségük már június végén. Viszont bonyolultabb a helyzet azokon a helyeken, ahol a kórházak bérbe adták a parkolóikat vállalkozóknak és élő szerződéseket kell felbontatniuk. Kellemetlen is, mert a mindenkori kormányoktól függő kórházigazgatók párthovatartozás szerint osztogatták bérbe a kórházak előtti zsúfolt parkolókat.

 

 A társaság semmit se bízott a véletlenre

 

 hirdetes_300x300  

Az érsekújvári kórház hatalmas parkolóját hosszú évek óta az OZON kft bérli. Norbert Hozlár vállalkozó, a társaság képvelője annak idején Doc. MUDrMarián Karvaj, PhD kórházigazgatóval kötött szerződést. Marián Karvaj a KDH színeiben volt megyei és városi önkormányzati képviselő, Norbert Hozlár exneje (a bérleti szerződés megkötésénél még törvényes felesége volt) pedig jelenleg is a KDH önkormányzati képviselője.

 

A kórház jelenlegi vezetősége a minisztériumi rendelet értelmében július elsejei hatállyal szeretett volna szerződést bontani a társasággal. Norbert Hozlár ezt elutasította, ezért a vezetőség egyoldalúan felbontotta az október 22-ig szóló szerződést az OZON kft-vel. A három hónapos felmondási idő alatt a társaság semmit se bízott a véletlenre, még egy utolsót rúgott a kórházba személygépkocsikon nem önszántukból érkező paciensekbe, beteglátogatókba!

 

Kép: Nové Zámky 24

 

 

Háromszorosára emelte a parkolási díjat! 

 

Eddig 50 centet kellett a kórházlátogatóknak fizetniük 50 perces parkolásért. Az áremelés után viszont az 50 centet 20 perces parkolásért kell fizetni, és minden újabb 20 perc után újabb 50 cent a tarifa! Ľubica Juríková mérnöknő, az érsekújvári kórház szóvivője a Körképnek elmondta, hogy:

 

„A parkolót bérleti szerződés alapján az OZON s.r.o. működteti. A szerződés 2017.10.22-éig érvényes. Az egészségügyi minisztérium 2017/4-es számú rendelete alapján 2017. július 1-ig a parkolás feltételeit úgy szükséges  kialakítani, hogy a pacienseknek lehetőségük nyíljon 4 óra ingyenes parkolásra a kórháznál. Felszólítottuk a kft képviselőjét, hogy a rendelet értelmében a bérleti szerződét közös megegyezéssel 20127. július 1-jei hatállyal bontsuk fel. Mivel nem egyezett bele a szerződésbontásba, a kórház vezetősége egyoldalúan felbontotta a bérleti szerződést. A felmondási idő alatt módosította a parkolási díjat, amiről minket nem tájékoztatott. A minisztériumi rendeletnek ezért csak 2017.október 1. után tudunk eleget tenni, mivel a felmondási idő szeptember 30-án ér véget.”

 

Szeptember végéig tehát maradnak a felemelt parkolási díjak az érsekújvári kórháznál:

 

A szóvivőasszony rendelkezésünkre bocsátotta a felemelt parkolási díjak jegyzékét

 

 

Tudjuk, hogy a pofátlanságnak nincs határa, dehogy a tapintatnak sincs, azt most bizonyította a korlátolt felelősségű társaság!

 

Száraz Dénes
borítókép: Nové Zámky 24

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!