Félidőnél tartanak a Dunaszerdahely szívében zajló munkálatok és várhatóan augusztus 20-ig kell terelő utakon közlekedniük az autóknak.

 

P. Vonyik Erzsébet

 

Tartja az eredetileg egyeztetett ütemtervet a legnagyobb dunaszerdahelyi körforgalom átépítését kivitelező cég és nincs semmi csúszás a munkálatokban. Biztató hírekről tájékoztatták a Körképet a legnagyobb dunaszerdahelyi belvárosi körforgalom átépítését végző Ekom Plus  Kft. és az építkezést felügyelő hatóságok képviselői a mai ellenőrző napon.

 

 hirdetes_810x300  

Jöhet a járdák felújítását végző másik kivitelező cég is

 

A dunaszerdahelyi városháza jelen lévő illetékesei is elégedetten nyugtázták a munkálatok zavartalan menetét, pedig tartottak attól, hogy a területen húzódó közműhálózatok áthelyezése és esetleges megsérülése hátráltathatja a feszített ütemterv betartást.  Mint az építészeti főosztály vezetője, Szelle Erika portálunknak megerősítette, az építkezés a tervek szerint halad, nincsenek csúszások és a nagy forróságban is serényen dolgoztak a munkások.

 

„A harmonogramot sikerült tartani és minden a tervek szerint halad. A kör belső részét már majdnem teljesen elkészítették, a szegélykövek az újonnan kialakítandó járdák mellett el vannak készítve. Beléphet a másik kivitelező, aki a járdák felújítását végzi”

 

nyugtázta elégedetten a főosztályvezető.

 

Szelle Erika: A járdát és a mellettük haladó új kerékpárutat is átadják a szeptember 21-én kezdődő Csallóközi Vásárig. Kép: Körkép.sk

 

Megerősítette, hogy le vannak már fektetve a földbe a vezetékek és készen vannak a közvilágításhoz szükséges vezetékek is.

 

Már kezd kirajzolódni a kereszteződés körvonala

 

„Két és fél hete láttunk neki a munkának és azóta az ütemtervnek megfelelően haladunk. Most már kezd kirajzolódni a körforgalom alakja”

 

– nyilatkozott elégedetten portálunknak az eddigi munkálatokról Szomolai Ernő, az Ekom Plus vezetője. Mint mondta, az első napokban végzett munkák nem nagyon látványosak, mert a föld alatt történnek, beleértve a vízelvezetést, a kábelek áthelyezését, a huzalok lefektetését.

 

Most már viszont a föld felett dolgozunk és a járókelők is láthatják, hogy épül a közepe és fokozatosan kirajzolódnak az új körforgalom kontúrjai”

 

tette hozzá a cégvezető.

 

Szomolai Ernő cége tartja az eredeti ütemtervet. Kép: Körkép.sk

 

Megtudtuk tőle, hogy ezen a héten még folytatódik a betonozás, utána a régi aszfalt lemarása következik, majd pedig új burkolattal vonják be az úttestet. Ezután következhet a vízszintes közlekedési jelzések felfestése és a zöldfelület kialakítása.

 

Augusztus huszadika után várható a körforgalom átadása

 

Az augusztus huszadika utáni héten, ha minden továbbra is zavartalanul zajlik, megtörténhet a minden irányban letérő sávokkal bővülő felújított körforgalom megnyitása. Ezt a városháza és a kivitelező részéről egyaránt megerősítették a Körképnek az illetékesek. Nem lesz részleges megnyitás, hanem az egész felújított körforgalmú kereszteződést minden irányba egyidejűleg nyitják meg, mert így biztonságos.

 

A körförgalom szegélye már elkészült. Kép: Körkép.sk

 

A forgalmi dugók mérséklését várják a letérő sávok átadásától a szakemberek

 

A gyakran elduguló belvárosi közlekedést folyamatosabbá tevő letérő sávok megépítése azonban csak a munkálatok egy részét jelenti, amelyeket Nagyszombat megye költségvetéséből fedeznek. A körforgalomban párhuzamosan kerékpárutat is kialakítanak, valamint Dunaszerdahely önkormányzatának finanszírozásában új járdákat alakítanak ki és a közvilágítás is megújul.

 

A munkálatok félidejében terepszemlét tartottak az építkezésen. Kép: Körkép.sk

 

Folyamatosabbá válhat a közlekedés és csökkenthet a városon át vezető forgalom annak következtében is, hogy várhatóan ősszel átadják a most épülő új összekötő utat, amely egyenesen a csallóközkürti útra tereli a Galánta felől érkező gépjárműforgalmat, anélkül tehát, hogy az autóknak át kellene haladniuk a belvároson.

 

A Jilemnicky utca lakói nem örültek annak, hogy ide terelték a forgalmat. Kép: Körkép.sk

 

A kivitelezők és a megrendelők reményei szerint a szeptemberi tanévkezdésre várhatóan már teljesen helyreáll a közlekedési rend a belvárosban és a diákokat szállító városi autóbusz is a régi útvonalon közlekedhet.

 

A vezetékeket még be kell takarni. Kép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!