Az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt kap életünkben a futás, hovatovább egyre többen vállalkoznak arra, hogy futóversenyeken is részt vegyenek. A Vöröskereszt csilizradványi alapszervezete immáron harmadik alkalommal látta vendégül a régió futóit.

 

Szombaton reggel kilenc órától bevette a csilizradványi futballpálya környékét a futószerelésben bemelegítők hada. Sokakat családjuk is elkísért, így egészen családias hangulatúra sikeredett a község önkormányzata által is támogatott rendezvény.

 

Csidey Attila, a rendezvény szervezője portálunk kérdésére elmondta, hogy három éve szervezték meg az első futóversenyt, miután újjáalakították a Vöröskereszt helyi szervezetét. Mivel Attila képviselő és alelnök is a szervezetben, így adta magát a lehetőség, hogy saját futás iránti elkötelezettségét megpróbálja meghonosítani szülőfalujában is.

 

 hirdetes_300x300  

„Én magam is több versenyre is járok. Az első verseny alkalmával több futót és futóklubot is megszólítottuk, azóta pedig már nem csak a meghívott versenyzők érkeznek, hanem más érdeklődők is, akik találkoznak a felhívásunkkal”

 

fotó: Körkép.sk

 

A csilizradványi futóversenyen közel 70 versenyző vett részt, akik 5 vagy 10 kilométeres távon nevezhettek. A két kategórián belül 4-4 korcsoportra osztották a versenyzőket. Ezen felül az óvodások 250 méteren, az alsótagozatosok pedig 500 méteren versenyeztek.

 

„Szerencsére évről évre többen jönnek a versenyre, bár a helyiek közül talán még viszonylag kevesen vesznek részt rajta. Az első két évben még próbálgattuk, hogy milyen hosszú és hányfajta távon indítsuk a versenyt, azt hiszem, hogy mára találtuk meg a nekünk megfelelőt.”

 

Meglepetésre 10 km-en összetettben női aranyérem született 38 perces idővel.

 

fotó: Körkép.sk

 

Csidey Attila kérdésünkre azt is elmondta, hogy a jövőben is szeretnék folytatni a verseny hagyományát, ugyanakkor terveik szerint egy közös felkészülést is indítanának a helyiek aktívabb bevonásával.

 

fotó: Körkép.sk

 

fotó: Körkép.sk

 

fotó: Körkép.sk

 

fotó: Körkép.sk

 

fotó: Körkép.sk

 

fotó: Körkép.sk

 

fotó: Körkép.sk

 

A rendezvényen készült további képek itt tekinthetőek meg.

 

Komjáthy Petőcz Andrea

 

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!