Közvetlenül a XXXVII. Csallóközi Vásár megnyitása előtt városi és megyei vezetők jelenlétében ünnepélyesen átadták a forgalomnak a napokban befejezett járdákkal, a kerékpárúttal és a közvilágítással együtt az egész átépített körforgalmú kereszteződést

 

Dunaszerdahely belvárosában ugyan már augusztus 21-től használhatták a gépjárművezetők a letérő sávokkal kibővített körforgalmat a Fő utca és a Galántai út kereszteződésénél található csomópontban, a parkosított sziget és a járulékos létesítmények átadására csak csütörtökön délelőtt került sor.

 

Hájos Zoltán polgármesteren, városházi illetékeseken, városi és megyei képviselőkön kívül eljött az ünnepélyes átadásra Tibor Mikuš, Nagyszombat megye elnöke és helyettese, Berényi József is, továbbá ott volt megyei képviselőként Menyhárt József, az MKP elnöke. A megyei jelenlétet az indokolta, hogy a körforgalmú kereszteződés átépítését nagyrészt Nagyszombat megye költségvetéséből finanszírozták.

 

 hirdetes_810x300  
Balról jobbra: Tibor Mikuš, Berényi József és Menyhárt József.

 

A városháza közelében lévő forgalmi csomópontban július 20-án kezdődtek a körforgalom felújítási munkálatai, amely mind a négy irányba letérő sávokkal bővült. A gyakran elduguló belvárosi közlekedést folyamatosabbá tevő letérő sávok megépítése azonban csak a munkálatok egy részét jelentette, amelyeket Nagyszombat megye költségvetéséből fedeztek.

 

A körforgalomban párhuzamosan kerékpárutat is kialakítottak, valamint Dunaszerdahely önkormányzatának finanszírozásában új járdák létesültek és a közvilágítás is megújult.

 

A mikrofonnál Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere.

 

A belvárosi közlekedés gördülékenyebbé válik és mérséklődnek a forgalmi dugók

 

A város vezetése azt reméli, hogy a letérő sávoknak köszönhetően már most gördülékenyebbé válhat a főleg csúcsforgalomban, de máskor is gyakran beduguló belvárosi közlekedés.

 

Még kedvezőbb változást okozhat és csökkenthet a városon átvezető forgalom annak következtében is, hogy a város határában gyors ütemben folyik az új összekötő út építése, amely egyenesen a csallóközkürti útra tereli a Galánta felől érkező gépjárműforgalmat, így ezeknek az autóknak nem kell már áthaladniuk a belvároson.

 

 

 

 

P. Vonyik Erzsébet

Képek: Bodó Károly

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!