A pozsonyi várba látogató érdeklődők az adventi időszakban a várban megrendezésre kerülő karácsonyi vásárt is meglátogathatják.

 

Az „Advent a várban” elnevezésű rendezvény pénteken, azaz december 1-jén vette kezdetét, és egészen a harmadik adventi vasárnapig, decembert 17-ig tart. Mindezt a szombati sajtótájékoztatóján a parlament elnöke, Andrej Danko (SNS) jelentette be.

 

Kezdem azt hinni, hogy a politikában a semmittevés a legjobb dolog. Tavaly az egyes képviselők és a média kritikája olyannyira nemkívánatos volt, hogy idén elgondolkodtunk azon, érdemes-e egyáltalán megszervezni ezt a vásárt” – mondta Danko.

 

 hirdetes_810x300  

Nulla költségvetés

 

Mindemellett Danko kiemelte a parlament alkalmazottainak a munkáját, akik az egész vásár megszervezésében oroszlánrészüket vették ki. „Bízom benne, hogy ha sikerül összedugni a pozitívan gondolkodó fejeket, akkor a következő vásárok még a mostaninál is szebbek lesznek” – tette hozzá a házelnök.

 

„A parlament kancelláriája semmiféle költséget nem számol fel a vásár megrendezésére. A grafika megtervezésén, a vár és a karácsonyfa kidíszítésén, valamint a sátrak felállításán a parlament alkalmazottai dolgoztak” – mondta a parlament kancellárja, Daniel Guspan.

 

Fotó: Bratislavské noviny

 

Guspan azt is hozzátette, hogy a parlamentnek nem az a célja, hogy főtéren megrendezett karácsonyi vásárral konkuráljon. „Azt szeretnénk, ha a várba látogatók a karácsonyi időszakban meg tudnának inni egy pohár puncsot, valamint lehetőségük lenne arra, hogy elfogyasszanak egy karácsonyi ételt”.

 

Hétvégenként kulturális program

 

A látogatókat minden hétvégén kulturális programmal várják. Az érdeklődők péntektől vasárnapig a várudvarban (17.30-tól 19.00-ig) megtekinthetik a hagyományos szlovák karácsonyi szokásokat, mégpedig az egész Szlovákia területéről érkező hagyományőrző csoportok előadásában. Emellett hétvégenként a pozsonyi művészeti iskolák diákjai is képviseltetni fogják magukat.

 

A parlament kancelláriájának kommunikációs igazgatója, Zuzana Čižmáriková azt is elmondta, hogy az „Advent a várban” részét képezi a „Kívánságok háza”, ahol a legkisebbek hétvégenként 14.00 és 18.00 óra között egy kamera segítségével elmondhatják a Jézuskának a titkos kéréseiket és vágyaikat.

 

Forrás: Sme.sk/Körkép.sk

Nyitókép: Dromedar.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!