Ma délután a Szlovák Műszaki Egyetem aulájában tette le hivatali esküjét Jozef Viskupič (OĽaNO), Nagyszombat megye új elnöke, valamint a november 4-én megválasztott negyven képviselő. 

 

A képviselők esküjét Menyhárt József, az MKP elnöke, a Dunaszerdahelyi járásból megválasztott megyei képviselő olvasta fel. Az MKP képviselői a szlovák nyelvű fogadalom mellett magyarul is esküt tettek.

 

Fotó: SITA

 

Az új megyeelnök beszéde előtt Ján Budaj parlamenti képviselő szólalt fel, aki Viskupičcsal együtt forradalmi hangulatról és új idők új szeleiről beszélt. Viskupič elmondta, a többnyelvűség jellemző a megyére, és felszólította a képviselőket, hogy párthovatartozástól függetlenül, közösen dolgozzanak a régióért. „Nem vagyok ellenzéki megyeelnök. Nagyszombat megye nem lehet ellenzékben” – mondta az új elnök.

 hirdetes_300x300  

 

Fotó: TASR

 

Fotó: SITA

 

Szintén délután kezdődött el a Nagyszombat megyei önkormányzat képviselő-testületének alakuló ülése is. A képviselő-testület decemberben két ülést tervez, a jövő héten már soron kívüli ülést hívna össze, majd karácsony előtt egy újabbat, hogy dönthessenek a megye költségvetéséről, valamint a bizottságok összetételéről. „Nyílt és átlátható megyei hivatalt akarunk, amely elérhető az emberek számára” – mondta Viskupič, aki visszaadja parlamenti képviselői mandátumát, továbbá az arnyékkormánybéli posztját is, amit az OľaNO novemberben mutatott be.

 

Fotó: SITA

 

Fotó: SITA

 

Kép: Archív

Viskupič az új képviselő-testületének alakuló ülésén elmondta, hogy a Nagyszombat megye alelnökeinek személyével kapcsolatban már megkezdődtek a tárgyalások, ám amíg nincs megegyezés, addig semmi sincs eldöntve.

 

A sajtótájékoztatón az OĽaNO elnöke, Igor Matovič is felszólalt, aki bölcsességet és az összes választóra kiterjedő szeretet kívánt az új megyefőnöknek. „A választóknak a megyei választások során megmutattuk, hogy képesek vagyunk egyesíteni a demokratikus ellenzéki erőket. Mivel ezeket az erőket sikerült egyesítenünk, ezért az emberek elmentek és választottak” – mondta Matovič, majd kiemelte, hogy bízik az MKP-val való együttműködésben is, ami sajnos a választások előtt nem valósult meg. „Szorítunk nekik, hogy a képviselő-testületben erős támogatottságot tudjanak kialakítani” – zárta az OĽaNO elnöke.

 

Forrás: teraz.sk/Sme.sk

Nyitókép: Archív

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!