Rendkívül jó hangulatban telt az a bál, melyen mintegy 170 nyugdíjas vett részt a valamikori nagymegyeri járásból.

 

Nagymegyer, Kulcsod, Csicsó, Kolozsnéma, Szilas, Lakszakállas, Nagykeszi, Nemesócsa, Gellér, Vének (HU) és a házigazda Füss

 

nyugdíjasainak találkozója, és az ezzel egybekötött bál nyitotta meg a 2018-as esztendő farsangi időszakát az Alsó-Csallóközben.

 

Farkas Károly, Füss polgármestere az est megnyitóján

 

Ahogy arra Farkas Károly füssi polgármester rávilágított, a nyugdíjas korosztály szórakozási lehetőségeinek támogatása minden település életében fontos és nem elhanyagolandó szerepet tölt be. Épp ezért a községben minden támogatást és ösztönzést megkapnak a nyugdíjasok ahhoz, hogy ne csak a községen belül, hanem azon kívül is kielégíthessék a szórakozás utáni vágyukat, legyen szó  színházról, kirándulásról vagy épp bálról.

 hirdetes_300x300  

 

Egyszer élünk

 

Füssön több mint 8 éve alakult meg az Egyszer Élünk nyugdíjasklub, melynek tagjai olyan tevékeny szépkorúak, akik még ma is aktívan kiveszik részüket a faluban zajló eseményekből. Legyen szó falunapról, Mikulás-napi vagy Márton-napi ünnepségről, a nyugdíjasklub tagjai akár egész nap hajlandóak sütni a lángost, vagy a pogácsát, hogy a vendégek jóllakjanak.

 

Gaál Jenő, felesége Katalin és Farkas Károly polgármester a megnyitón

 

Gaál Jenő és felesége, a nyugdíjasklub vezetői remek érzékkel vonják be a közösség életébe kortársaikat, és szervezik a falun kívüli programokat. Füss idén 5. alkalommal rendezte meg a bállal összekötött nyugdíjas találkozót.

 

Honnan jött az ötlet?

 

Megalakulásuk után a füssi nyugdíjasok is kaptak meghívást a környező szervezetek találkozóira, s mivel nem szerettek volna ők sem adósak maradni, valamint mivel egy nagyon jó kedélyű társaságról van szó, ők is beálltak a találkozót szervezők sorába, és meghívták a korábban megismert klubok tagjait.

 

A helyi képviselők is részt vettek a rendezvényen

 

Hagyományosan a bál részvételi díjas, mindegyik település meghívásánál ugyanaz az összeg fizetendő – ebből fedezik a vacsora költségeit. A bállal kapcsolatos egyéb kiadásokat általában a szervező község önkormányzata, a különféle támogatók, vagy épp az adott nyugdíjasklub állja.

 

Füssön minden évben a bál részét képezi a nemesócsai Oucha fúvószenekar koncertje, amely az önkormányzat meghívására vesz részt a rendezvényen. Így volt ez idén is. Az alaphangulatot már Gaál Jenő megnyitó beszéde biztosította, melynek során dalra fakadt a nyugdíjasokkal teli kultúrház.

 

Újra itt van, újra itt van, újra itt van a nagy csapat – Az egész kultúrház együtt énekelte Gaál Jenővel a közismert dalt

 

Ezután következett az Oucha közel egy órás koncertje, mely alatt már táncra perdültek az örökifjak. Idén először csatlakozott a bálozókhoz a nagymegyeri nyugdíjasszervezet, de látva, hogy milyen jól érezték magukat, meglepődnénk, ha nem építenék tovább a frissen kialakított kapcsolatot.

 

Minden csapatot külön üdvözöltek

 

Az ilyen, és ehhez hasonló kezdeményezések kiválóan megmutatják, hogy nyugdíjasként is élhet aktív életet az ember, hogy hatvanon vagy hetvenen túl is lehet új barátságokat kötni és kötetlenül szórakozni – akár hajnalig is.

 

Az Oucha fúvószenekar Szentesi István „Emil” karnagy vezetésével

 

Komjáthy Petőcz Andrea

A cikkben szereplő képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!