A megyei képviselők szinte egyöntetű szavazással hagyták jóvá Pozsony megye 2018-as büdzséjét. A megye a 2018–2020-as évben 184 millió euróból tevékenykedhet.

 

 „A megbeszélés rendkívüli hévvel zajlott, a siker pedig annak is elkönyvelhető, hogy a költségvetés minden apró részletét megbeszéltük és elmagyaráztuk. A költségvetést rendkívül ambiciózusnak tartjuk, és hiszünk benne, hogy sikerül beteljesítenünk. Az egész büdzsét úgy jellemezném, mint egyfajta úttörést az átláthatóság és a transzparensség terén. Most még van néhány hetünk arra, hogy befejezzük Pozsony megye programnyilatkozatát, amit pontosan 100 nappal azután mutatunk be, hogy hivatalba léptem. A tervezetünkben azt szeretnénk bemutatni, hogy miképpen lehetne az elkövetkezendő öt évben jobbá tenni az életünket ebben a megyében“

 

– mondta Juraj Droba, Pozsony megyefőnöke.

 

Fotó: BSK

 

 hirdetes_810x300  

A költségvetésből a legtöbb kiadást – 58 millió euró – az oktatásra és a művelődésre szánják. A szociális ellátás bebiztosítására és a szociális politika területére 28 millió eurót különített el a megye. A karbantartásra, javításokra és 426 épület rekonstrukciójára több mint 19 millió eurót szán a megye, ami csaknem a kétszerese annak az összegnek, amit 2017-ben kaptak erre a területre. A tömegközlekedést 17 millió euróval támogatja a megye, míg az útjavításokra és más egyéb javításokra 13,5 millió eurót szán a megye, ami fél millióval több a tavalyi évhez képest. A kultúrát idén 4,6 millió euróval támogatják, ami a 2017-es évhez viszonyítva 200 ezer euróval több.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Nyitókép: BSK

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!