Nagyszombat Megye Önkormányzata nagy figyelmet fordít a régiók problémáira, a képviselőkkel folytatott állandó kapcsolattartásra. Felmérik a térség helyzetét, a megoldásra váró feladatokat. Ennek érdekében Jozef Viskupič megyeelnök találkozó-sorozatot szervez a járás falvainak és városainak vezetőivel, hogy hatékony együttműködés alakuljon ki a megye és a települések között, a polgármesterek megfogalmazhassák problémáikat. A legközelebbi munkatalálkozóra február 5-én Dunaszerdahelyen kerül sor.

 

A Körkép.sk megszólította a járás polgármestereit, hogy feltérképezze, tevékenységüket illetően milyen, a megyét érintő problémákkal találkoznak. Kérdéseinkre válaszolva többen a települések csatornahálózatának hiányára mutattak rá, de neheztelik azt is, hogy ennek kapcsán a kisközségek számára még csak pályázatkiírás sem történt.

 

A Dunaszerdahelyi járás általunk megszólított településvezetői úgy vélik, hogy az állami szerveknek, beleértve a minisztériumokat, járási hivatalokat és a megyét is, nagyobb figyelmet kellene fordítania a környezetvédelemre, az ivóvízkészlet megóvására.

 

 hirdetes_810x300  

A Galántai járáshoz hasonlóan a dunaszerdahelyiben is érzékelhető a beözönlő vendégmunkások egyre növekvő száma, akiket gyakran illegálisan szállásolnak el, és sok esetben érzékelhető a vandalizmus, erőszak is. Továbbá a megyei utak nem megfelelő állapota, a téli, havas időszakban való eltakarítás hiánya is elég nagy problémát jelent a Dunaszerdahelyi járásban.

 

Kubik József, Csallóközkürt polgármestere többek között kifejtette aggályait, melyek a szociális területen létrehozott otthoni gondozás biztosítását illeti a községekben. A téma megoldásra váró kérdéseket vet fel arra vonatkozóan, hogy a települések hogyan tudják majd ezt megoldani, ki fogja vállalni az alkalmazásukat. A Körképnek elmondta azt is, hogy a polgárok érdekében nagyon örülne, ha a csallóközkürti kerékpárút bővítésre kerülne legalább az albári vasútállomásig, ami nagyban megkönnyítené az utazók dolgát. A katasztrófavédelmi kiadásokra létrehozott alap megfelelő felhasználására is jelentősebb figyelmet kellene fordítani.

 

A Körkép.sk a nagyszombati megyei vezetés és a Dunaszerdahelyi járás polgármestereinek találkozójáról is részletesen beszámol majd olvasóinak.

 

Laky Erzsébet

Nyitókép: dunaszerdahelyi.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!