A Hegyi és Kalandfilmek Nemzetközi Fesztiváljának (Hory a mesto) egyik legattraktívabb programja egyértelműen a Mozivilág Klub (Cestokluby KINO SVET), ahol az érdeklődők úti- és élménybeszámolókat egyaránt meghallgathatnak. Ezek a beszélgetések gyakran az előítéletek leküzdéséről, a személyes kihívásokról és az extrém helyzetekkel való megbirkózásról szólnak.

 

A 19. alkalommal megrendezett fesztiválon az érdeklődőket 10 programblokk várja, ahol 27 előadó 19 vetítéssel 32 országot és 5 kontinenst fog bemutatni. Az élettörténetek mellett nem fognak hiányozni a nem éppen hagyományosnak mondható világkörüli utakról szóló történetek sem. Az érdeklődők azt is megtudhatják, hogy milyen volt a friss házasok Ázsia körüli kerékpárútja, vagy az izlandi magányos zarándoklat.

 

A Hegyi és Kalandfilmek Nemzetközi Fesztiválját (Hory a mesto) idén 19. alkalommal március 21. és 25. között rendezik meg a pozsonyi Bory Mall bevásárlóközpontban.

 

 hirdetes_300x300  
Kép: Hory a mesto

 

A Mozivilág Klubnak külön fenntartott mozi termei lesznek. A vetítéssel egybekötött blokkok csütörtökön és pénteken 17.30-kor és 20.30-kor kezdődnek majd. Hétvégenként pedig szorosabb intervallumokban is megtekinthetőek lesznek a vetítések. Az idei fesztiválra ismét visszatérnek a Mozivilág Klub „legendái“: Svetozár Krno, Pavol Breier, Miroslav Langer, Mikuláš Sliacky, Ján Kerekeš, de új témák és új utazók is bemutatkoznak.

 

Idén egy új szekciót nyitunk „Hegyi kultúra – A Kárpátok hegyi kultúrájának születése és jelene“ címmel, ahova egyenesen a hegyekből hívunk vendégeket. Egy lengyel–szlovák projektről van szó, melynek célja, hogy bemutassa a hegyi élet értékeit, a természet szépségeit és a pásztoréletet“ – mondta Soňa Oravcová. Az új szekción belül a Redik Karpatsky – cesta stretnutí, od Brašova do Rožnova pod Radhoštěm című filmet vetítik majd le, melynek keretén belül az érdeklődők megismerkedhetnek a valach kolonizációval.

 

Körkép.sk

 

Idén is neves sziklamászók és kalandorok lesznek a Hegyi és Kalandfilmek Nemzetközi Fesztiváljának vendégei

 

18 év után a Bory Mallban kerül megrendezésre a Hegyi és Kalandfilmek Nemzetközi Fesztiválja

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!