Próbák sora, tánclépések kavalkádja, majd a munka gyümölcsének learatása. Sikeres rendezvényen vannak túl a nagymagyari táncosok.

 

Az MT Family tánccsoport könnyed, szórakoztató műsorra hívta április 12-én, csütörtökön a község lakosságát és a környező települések polgárait. A rendezvény nemes célt képviselt, mégpedig, hogy a tánccsoport tagjai idén is el tudjanak jutni az Európai Táncszövetség által szervezett táncvilágbajnokságra Horvátországba. A rendezvénynek a helyi kultúrház adott otthont.

 

Mészáros Marianna köszönti a megjelenteket

 

A helyi táncosok álmának megvalósításához a közkedvelt Kovács Koppány zenés műsorával járult hozzá. A fellépők izgatottan várták, hogy bemutathassák látványos táncprodukciójukat. A jelenlévők érezték, hogy számukra nem mindennapi alkalomról van szó. A belépésnél mindenki tetszőleges összeggel járulhatott hozzá az utazás költségeihez. A műsort vastapssal értékelte a nagyérdemű, melyet Pőcz Ibolya és Stercel Olivér helyi képviselők is megtisztelték jelenlétükkel.

 hirdetes_300x300  

 

Kovács Koppány műsorával támogatta a nemes kezdeményezést

 

Mészáros Marianna, az MT Family tánccsoport vezetője a 80-as években már a helyi jazzbalett csoport alapító tagja volt. A Körkép.sk kérdésére elmondta, hogy a helyi gyermekeknek való táncoktatás egy iskolai anyák napi ünnepség kapcsán szerveződött újjá. „Egykori kedves kolléganőm kért meg, hogy tanítsak be táncot az osztály táncos lábú diákjainak. A produkciónak akkora sikere lett, hogy a későbbiekben már nem csak alkalmi előadásokkal készültünk. Ez a 10 fiú és lány lett később, 1995-ben az alapító csapata az akkori MINI TINI tánccsoportnak.” – mesélte.

 

A jelenlévők együtt énekeltek a csallóközi művésszel

 

A táncoktató csoportjával kapcsolatban hozzátette, hogy immár több mint 20 éve működnek nagyon sikeresen. „Jelenleg 44 tagot számlálunk, a táncosok életkora 6 és 26 év közötti. Különböző rendezvényeken – falunapokon, majálisokon – veszünk részt a szélesebb régióban. Az utóbbi, mintegy 10 évben nívós versenyek résztvevői vagyunk.” – fogalmazott.

 

Minden jelenlévő megcsodálta a produkciókat

 

A táncosok szakmai sikereivel kapcsolatban Mészáros Mariannától megtudtuk, hogy a különböző hazai versenyeken kívül minden évben részt vesznek a Magyar Látványtánc Sportszövetség által szervezett Látványtánc Európa Bajnokságon és az Európai Táncszövetség rendezésében létrejött tánc-világbajnokságon (DanceStar World Dance Masters) is a horvátországi Porečban. Mivel nemzetközi versenyekről van szó, így szükségessé vált a névváltoztatás, így lettek a MINI TINI-ből MT Family. „Frappánsabb, nemzetközibb, külföldön érthetőbb” – tette hozzá.

 

Bámulatos tánclépések sora

 

Mészáros Marianna portálunknak kifejtette, hogy a jótékonysági rendezvény a már említett tánc-világbajnoksággal kapcsolatos, ahová tavalyhoz hasonlóan idén is tíz táncuk jutott tovább a nemzetközi megmérettetésre.

 

„A verseny finanszírozása meghaladja az anyagi kereteinket, bár az utazás és a szállás költségeit a táncosok saját zsebből fizetik. Úgy gondoltuk, hogy egy frappáns műsort állítunk össze, melynek bevételét erre a nemes célja fordítjuk. A cél eléréséhez nagyban segített bennünket kedves barátunk, Kovács Koppány is Somorjáról, aki a műsorban pár dalt énekelt.” – zárta.

 

Stercel Olivér helyi képviselő is megtekintette a produkciókat

 

Aki támogatni szeretné a tánccsoport utazással kapcsolatos költségeit, az az SK75 0200 0000 0034 8320 5353 (OZ MINI TINI) bankszámlaszámon megteheti. A címzett részére az utalás során a „finančný príspevok” szöveget kell feltüntetni.

 

A gyerkőcök is élvezték a táncbemutatót

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!