Zsinórban ötödik alkalommal rendezte meg a Csicsói Horgászszervezet hagyományos halászversenyét szombaton, május 5-én a csicsói kavicsbányán.

 

A helyi horgászszervezet jelen formájában 6 éve alakult, és négy éve vezeti Illés György Füssről. A 113 felnőtt, és 11 tizennyolc év alatti taggal büszkélkedő szervezet csicsói, füssi és kolozsnémai tagokból áll.

 

Szombaton reggel fél hétkor már nagy volt a nyüzsgés a kavicsbányánál, hiszen a 8 órakor kezdődő verseny előtt még meg kellett ejteni a nevezéseket, valamint a horgászhelyek sorsolását. A szervezők a magas vízállás miatt csak 50 horgászhelyet tudtak biztosítani, és bár előzetesen túljelentkezés volt, a versenyen végül 45-en vettek részt.

 

 hirdetes_810x300  
Reggel fél hétkor a csicsói horgásztónál, Körkép.sk/KPA

 

Illés György a Körkép.sk kérdésére elmondta, hogy nagy örömmel tölti el a szervezet vezetőségét, hogy évről évre komoly az érdeklődés a csicsói horgászversenyek iránt.

 

„Most is már a verseny meghirdetésének napján beteltek a helyek, rendkívüli volt az érdeklődés”

 

Az asztalnál Illés György (balról) és Szikonya Attila (jobbról) a nevezés közben, Körkép.sk/KPA

 

Illés Györgytől és Szikonya Attila vezetőségi tagtól megtudtuk, hogy komoly munka folyt a szervezetben az elmúlt években.

 

„Mikor négy éve átvettük a vezetést, évente 5-600 kilónyi kifogott halat jegyzett a szervezet. Mostanra ezt a számot sikerült évi 2000 kilóra feltornáznunk.”

 

Nagy volt az érdeklődés a verseny iránt, Körkép.sk/KPA

 

A szervezet évente többször is telepít halakat a tóba, részben a komáromi területi szervezet támogatásával, részben pedig önköltséges alapon. Kérdésünkre a vezetőség tagjai elmondták, hogy szinte minden horgász, aki tagja a szervezetnek, a haltelepítésekre ajánlja fel a kötelező brigádmunkára kapott pénzt.

 

„Minden tagnak teljesítenie kell egy napi brigádmunkát, amelyért fejenként 10 eurót fizet a komáromi területi szervezet. Nálunk szinte kivétel nélkül a haltelepítésre ajánlották fel a tagok ezt a pénzt. Ezen felül bált is rendeztünk, amelynek bevételét szintén a halak telepítésére fordítottuk”

 

Jó volt a kapás, Körkép.sk/KPA

 

A szervezők elmondták, hogy minden évben igyekeznek teljes mértékben kiszolgálni a horgászversenyre érkezőket, minél magasabb színvonalon és gördülékenyen levezetni a napot.

 

„Ahogy a gyerekversenyünk esetében, úgy a felnőtteknél is maximálisan igyekszünk minden igényt kielégíteni. Kezdve a horgászhelyek kialakításával, egészen az ebédig és a díjakig, amire eddig még sosem volt panasz.”

 

Ebéd közben már a család jól esik egy kis beszélgetés is, Körkép.sk/KPA

 

Idén az első 7 helyezett részesült tárgyi jutalomban, a támogatók között Csicsó és Füss önkormányzatait, a nagymegyeri Fűzik József vezette horgászüzletet, a Komáromi Területi Szervezetet és Berecz Dusánt emelték ki a szervezők. Ezen felül az ebéd elkészítésében is a Komáromi Terület Szervezet támogatta a csicsóiakat.

 

Az idei díjak, Körkép.sk/KPA

 

Az idei verseny győztesei:

 

  1. helyezett: Csiba Imre, Csilizradvány, kifogott halmennyiség: 16,55 kg
  2. helyezett: Tarcsi Imre, Csicsó, kifogott halmennyiség: 16,30 kg
  3. helyezett: Diószegi Zoltán, Csilizradvány, kifogott halmennyiség: 15,20 kg
  4. helyezett: Berecz Lajos, Csilizradvány, kifogott halmennyiség: 12,30 kg
  5. helyezett: Fél Arnold, Csicsó, kifogott halmennyiség: 11,50 kg
  6. helyezett: Futó István, Csicsó, kifogott halmennyiség: 10,30 kg
  7. helyezett: Megály János, Füss, kifogott halmennyiség: 10 kg

 

A díjazottak, fotó: Szikonya Attila

 

A 45 versenyző összesen 165 kilogramm halat fogott ki, melyet annak rendje és módja szerint a verseny kiértékelése után visszaengedtek a tóba.

 

fotó: Szikonya Attila

 

fotó: Szikonya Attila

 

fotó: Szikonya Attila

 

fotó: Szikonya Attila

 

Körkép.sk/KL

 

Körkép.sk/KL

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: Körkép.sk/KL

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!