Európa-napot ünnepelne, megemlékezésen vagy előadáson venne részt, netalántán koncertezne? Szemezgessen a Pozsonyi járás e heti programkínálatából. 

 

Május 8. (kedd) – Megemlékezés a dévényi kitelepítettekre

 

Május 8-án, kedden 11.00 órakor emlékeznek meg a dévényiek 1945-ös kitelepítésére a Morva folyó torkolatánál található Budovinszky-emlékműnél a dévényi várral szemben, a hainburgi oldalon.

 

 hirdetes_300x300  
Fotó: Slovakia travel

 

Május 9. (szerda) – Európa-nap a pozsonyi Fő téren

 

Május 9-én a történelmi jelentőségű Schuman-nyilatkozatról megemlékezve az európai békét és egységet ünnepeljük. Ez alkalomból Pozsony főterén délelőtt 10.00 órától este 22.00 óráig különféle szórakoztató programok várják az érdeklődőket. Fellép többek közt a Bratislava Hot Serenaders, Katarína Máliková és a Says.

 

Fotó: Programturizmus

 

Május 9. (szerda) – Gyermek Játszó- és Táncház a pozsonyi Csemadok székházában

 

A Szőttes Kamara Néptáncegyüttes május 9-én, szerdán 16.00 órai kezdettel szervezi meg a Gyermek Játszó- és Táncházat a Csemadok pozsonyi székházában (Május 1. tér). A délután vendégei: Nagy Csomor István és zenekara. A táncházat és a kézműves foglalkozást vezeti: Kassai Zsuzsanna és Horváth Mária.

 

Fotó: Facebook

Bővebb infó itt.

 

Május 10. (csütörtök) – Csütörtöky József, a komáromi Duna menti Múzeum igazgatójának előadása a Pozsonyi Casinóban

 

Selye János világhírű orvos, a stressz-elmélet kidolgozója 110 éve született Komáromban. Életútját filmvetítéssel egybekötött előadásában Csütörtöky József, a komáromi Duna menti Múzeum igazgatója mutatja május 10-én, csütörtökön 17.00 órától a Pozsonyi Casinóban. Műsorfelelős: Nagy Ildikó, háznagy: Mlynárik Eszter.

 

Fotó: Pozsonyi Casino

 

Május 10. (csütörtök) – James Blunt koncert Pozsonyban

 

Az egyik legvisszafogottabb és legkedvesebb sztár, James Blunt The Afterlove elnevezésű turnéjával 2018. május 10-én Pozsonyban az NTC-ben (Nemzeti Teniszközpont) ad koncertert. A koncert 19.00 órától kezdődik, jegyek a Ticketportálon kaphatóak.

 

 

Bővebb infó itt.

 

 

Május 10. (csütörtök) – Juan Polvillo – EXPERIENCIA FLAMENCA

 

Május 10, én csütörtökön 19.30 órától a poszonyi Teatro Wüstenrot – Gedurban (Trnavské mýto 1/Nagyombati vám 1.) a fenomenális spanyol táncos és koreográfus, Juan Polvillo lép színpadra.

 

Bővebb infó itt.

 

Fotó: kamdomesta.sk

 

Összeállította: Takács Henrietta

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!