Sting vagy Karel Gott koncertjére látogatna el? A V4 Táncünnep vagy inkább egy korabeli piknik érdekli? Íme, a Pozsonyi járás e heti programkínálata.

 

Június 26. (kedd) – Sting koncert Pozsonyban

 

Június 26-án, kedden 20.00 órai kezdettel kerül megrendezésre Sting koncertje a pozsonyi várban. A brit énekes a Sting’s Summer 2018 turné keretén belül lép színpadra. (A jegyek már elfogytak!)

 

 hirdetes_300x300  

 

Június 26. (kedd) – Beszélgetés Szabó G. Lászlóval

 

Szabó G. László újságíró a közelmúltban megkapta a rendkívül értékes Hevesi Sándor-díjat a magyar–szlovák–cseh színházművészetben végzett közvetítői, szervezői munkásságáért. Többet között erről és jövőbeli terveiről beszélgetnek vele a Pozsonyi Casinóban június 26-án, kedden 18.00 órától.
Műsorfelelős: Nagy Ildikó, háznagy: Papánek Erzsébet.

 

Szabó G. László (Fotó: Nemzeti.net)

 

Június 27. (szerda) – V4 TÁNCÜNNEP

 

Június 27-én, szerdán 19.00 órakor a Városi P. O. Hviezdoslav Színházban (Lőrinc-kapu u. 17.) kerül sor a Visegrádi Csoport hivatásos néptáncegyütteseinek gálaműsorára.

 

Közreműködők: SĽUK – Szlovák Népművészeti Egyesület (Szlovákia), Ondrás Művészegyüttes (Csehország), Śląsk Ének- és Táncegyüttes (Lengyelország), Magyar Állami Népi Együttes (Magyarország) Az est zenei szerkesztője: Pál István Szalonna. Rendező: Mihályi Gábor.

 

 

A gálaműsor a tradíció, a folklór egyetemes értékeit állítja a közönség elé, így alkalmat teremt arra, hogy a magyar elnökség alkalmából a Visegrádi Négyek országai kultúrájukat, művészetük legfőbb javait a figyelem középpontjába állítsák.

 

A Táncünnep egy virtuális utazás térben és időben, az együtt- és egymás mellett élés hű lenyomata, a népek és kultúrák egymásra hatásának ékes bizonyossága. A rendezvény a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány megbízásából a 2017–2018-as magyar V4-elnökség keretében valósul meg.

 

Bővebb információ itt.

 

Június 27. (szerda) – Karel Gott gálaestje Pozsonyban

 

„Prága aranyhangja“, a 41-szeres Cseh Csalogány-díjas Karel Gott június 27-én, szerdán 19.00 órától lép fel a pozsonyi NTC Aegon Arenában. Az est vendégei: Ilona Csáková, Monika Absolonová, Jitka Zelenková, Dasha, Petr Kolář, Pavel Větrovec Band.

 

Fotó: Citylife

 

Bővebb információ itt.

 

Június 28. (csütörtök) – „Daloljunk Matus Jánossal”

 

„Daloljunk Matus Jánossal” június 28-án, csütörtökön 17.00 órától és ismerkedjünk meg a tragikusan rövid életű George Gershwin (1898–1937) műveivel. Ezek között az amerikai dzsessz és a klasszikus zene egyesítésének olyan nagyszerű eredményei születtek, mint a Kék rapszódia vagy az Egy amerikai Párizsban. A New York néger negyedében játszódó Porgy és Bess című operája mindmáig ott van a világ nagy színpadainak műsorkínálatában.

Műsorfelelős: Janda Magda, háznagy: Ozogány Márta.

 

Július 1. (vasárnap) – Pozsonyi Korabeli Piknik a Janko Kráľ-kertben (Városi Díszliget)

 

Vasárnap kerül megrendezésre a pozsonyi Janko Kráľ-kertben a második Pozsonyi Korabeli Piknik, ami idén a múlt századba repíti vissza az érdeklődőket.

 

Fotó: Citylife

Bővebb információ itt.

 

Összeállította: Takács Henrietta

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!