Hagyományosan július első hétvégéjén került sor a XXI. Füssi Játékokra. A Komáromi járásbeli községben idén is a sztárallűröktől mentes, de a közösség erejét megmutató egész napos programok voltak jelen.

 

A valamivel több mint 700 lelket számláló Füss község méltán híres a településen működő szervezetek összehangolt munkájáról. Ezért nem is meglepő, hogy ha kell, a nyugdíjasklub tagjai egész nap lángost sütnek, a tűzoltók biztosítják a rendet, a vadászok lövészversenyt hirdetnek és a további, nem csak Füsshöz kötődő emberek pedig egyéb programokat biztosítanak.

 

Így volt ez az idei Füssi Játékok során is. A rendezvénysorozatot hagyományosan már pénteken megnyitották egy kiállítással a kultúrházban. A helyiek fokozottan odafigyelnek arra, hogy a hasonló évközi rendezvények során mindig a településen élő, vagy ahhoz kötődő kiállítók kapjanak teret. Idén azonban nem konkrét személyhez kötött kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők.

 

 hirdetes_300x300  

Farkas Károly polgármester és a községi szervezetek vezetői egy érdekes, a korábbi évtizedeket meghódító tárgyakból készült kiállítással kedveskedtek. Ki ne emlékezne az első színestévékre, régi írógépekre, bakelit-lemezjátszókra? Míg a fiatalok az újdonság varázsával tekintették meg a kiállított tárgyakat, addig az idősebbek arcukon az emlékezés mosolyával.

 

„Nagy örömünkre sokan tartották meg otthon emlékként ezeket a tárgyakat, így sikerült egy minden korosztály számára érdekes kiállítást összehozni. Sajnos a megnyitó előttre tervezett koszorúzást a váratlan eső miatt nem tudtuk a hagyományos módon megtartani, de az ehhez tervezett kísérőprogramunk, a Gyöngykoszorú népdalkör előadása ettől függetlenül a kultúrházban is megállta a helyét és elvarázsolta a hallgatóságot.”

 

nyilatkozta a Körkép.sk-nak Farkas Károly polgármester, aki a szombati programokkal kapcsolatban kiemelte, hogy az ilyen és ehhez hasonló programok nem lennének annyira sikeresek a községben, ha nem szívvel-lélekkel vetné bele magát a lebonyolításba a sok önkéntes.

 

„Mi egy viszonylag kicsi közösség vagyunk, mégis örömmel tölt el, hogy ennyi önkéntes szervezet és tenni akaró ember van jelen községünkben. Kevesen mondhatják el, hogy nyugdíjasaik akár reggeltől estig tudnak és hajlandóak lángost sütni, vagy a tűzoltóik egész nap odafigyelnek a rendre és a szervezési-technikai részletekre. Vadászaink már második éve rendeztek ezen az eseményen lövészversenyt nem csak kicsiknek de a felnőtteknek is, emellett pedig egy nagy katlan vadgulyást is megfőztek.

 

Óvodánk dolgozói már reggeltől foglalkoztak a legkisebbekkel, majd szerepüket átvette az ugrálóvár, a traktorkiállítás és a szomszédos községig „pöfögő” kisvonat. A községünkben és a környéken élő kutyatulajdonosok egész évben készülnek a nálunk megrendezendő kutyakiállításra és szépségversenyre valamint a Lyon kutyakiképző szervezet bemutatójára, melyre a nézők körében is nagy az érdeklődés.

 

Egyik lakosunk kezdeményezésére és szervezésében minden évben egy nemzetközi erősember bajnokságot tekinthetnek meg a hozzánk ellátogatók, melyen idén már hölgyek is bemutatkoztak. Szerencsére olyan sok és színes program fért bele a napba, hogy felsorolni is nehéz…”

 

mondta portálunknak Farkas Károly, akit megkérdeztünk az ilyen és ehhez hasonló nyári programoktól elválaszthatatlan sztárvendégekről is.

 

„Mindig felmerül a kérdés, hogy hívjunk-e sztárvendéget, aki átlagos keretek között több nézőt vonz a rendezvényre. Véleményem szerint Füssön a rendezvényeknek a helyiekről kell hogy szóljanak, így ha nem is tudjuk hazai fellépőkkel megtölteni a műsorfüzetet, akkor is azt kell szem előtt tartanunk, hogy a rendezvényeinken a helyiek szórakoztatását tűzzük ki célul.

 

Mi jobb szeretünk a környéken élő tehetséges embereknek alkalmat adni arra, hogy megmutassák magukat, így idén a nagykeszi Pécsi Virág Veronika, és az alistáli Szabó Laura voltak az ún. sztárvendégek, tehát az esti fellépők. A füssiektől érkező visszajelzések is az önkormányzat elképzelését és véleményét erősítették meg.”

 

zárta Farkas Károly.

 

A Körkép.sk képgalériája a XXI. Füssi Játékokról:

Füssi Játékok 2018
Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: Körkép.sk/KL

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!