Kulcsodon 2016 őszén alakult egy polgári társulás, mely többek között a kajaksport megszerettetését tűzte ki céljául. A társulás megalakulása óta beszerzett néhány használt kajakot a károlyfalui evezős klubtól és Somorjáról, valamint néhány nagylelkű helyi támogatónak köszönhetően újakat is vásároltak.

 

Június 24-én több tucat érdeklődő gyűlt össze a csilizközi Kulcsod kanálispartján, ahol a KULTSOT polgári társulás szervezésében Seregi Zsuzsa somorjai edző tartott bemutatót a kajakozásról. Az azóta eltelt időszakban a társulás vezetői megszólították a helyi fiatalokat, akik a héten már második edzésükön vettek részt.

 

„Egyelőre még nincs fix létszám, azok gyakorolnak, akik eljönnek az adott időpontban az edzésre. Egyelőre még csak az ismerkedés szakaszában tartunk, de bizakodóak vagyunk”

 

nyilatkozta megkeresésünkre Bognár Csaba, a Kultsot pt. elnöke, a község polgármestere.

 hirdetes_810x300  

 

Ahogy azt alábbi videónkon is látni fogják a kedves olvasók, a Seregi Zsuzsa somorjai kajak-edző vezetésével tartott találkozókon a legkisebbek szüleikkel együtt ismerkednek a sportággal, az idősebbek pedig egyedül. És persze a heti egy alkalommal tartott összpontosítás megfelelő alkalom a játékra és közös szórakozásra is.

 

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: Körkép.sk/kl

 

Kapcsolódó tartalom:

 

Beindítanák a kajaksportot a csilizközi kisközségben

Megosztás:
Címkék: Főoldal kajak Kulcsod

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!