Nagyszombat megye elnöke, Jozef Viskupič bűnvádi feljelentést tesz a dunaszerdahelyi álorvos ellen. A médiában megjelent információkra való tekintettel Nagyszombat megye önkormányzata ellenőrizte a dunaszerdahelyi álorvos tevékenységével kapcsolatos helyzetet. Az állítólagos „orvos“ olyan egészségügyi intézményt üzemeltet, amelyre a megye – az érvényes törvények értelmében – nem adott engedélyt.

 

 „Az eddigi megállapításokra hivatkozva bűnvádi feljelentést teszek egy ismeretlen elkövető ellen, hiszen annak a gyanúja áll fönn, hogy a polgárok egészségének megkárosítása miatt bűntett elkövetésére került sor, másodsorban pedig csalásról beszélhetünk. Mindemellett pedig jogosulatlanul használhattak betegségek diagnosztizálására olyan eszközöket/műszereket, melyek nem biztos, hogy rendelkeztek szükséges minősítéssel.

 

A bűnvádi feljelentést azért egy ismeretlen személy ellen teszem, mert ebben a pillanatban nem tudjuk pontosan megállapítani, hogy ki felelős a Dunaszerdahelyen történtekért. De arra vannak a bűnüldöző szervek, hogy megtalálják azokat a tanúkat, akik az esettel és álorvossal kapcsolatban vallomást kívánnak tenni.

 

Szeretném megkérni a kerületünk, illetve a megyénk polgárait arra, hogy amennyiben olyan információk birtokában vannak, amelyek segíthetnek ennek a csalási ügynek a felderítésében, tájékoztassák a rendőrséget. Ez a csalás a megyében és megyén kívül élőket egyaránt veszélyeztetheti és megkárosíthatja. Természetesen a polgárok Nagyszombat megye önkormányzatához, hozzám vagy az egészségügyi ellátással foglalkozó szakosztályhoz is fordulhatnak.

 

Ezenfelül kezdeményezést nyújtok be a Szlovák Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez (SOI) annak kiderítéséhez, hogy a fent említett eszközök, illetve műszerek megfelelő minősítéssel rendelkeznek-e. A berendezés beszállítója köteles átadni a szolgáltató számára azt a minősítést, illetve iratot, mely a Szlovák Köztársaság kormányának rendelkezésének értelmében meghatározza az adott egészségügyi eszközök, illetve műszerek technikai követelményeit. Nagyon fontos, hogy azok a műszereke, melyekkel vizsgálatokat végeznek, rendelkezzenek minősítéssel és megfelelő állapotban legyenek, ellenkező esetben veszélyeztethetik az egészségünket.

 

Ami az engedélyeket illeti. A szolgáltató tevékenységét csupán két kompetens szerv engedélyezheti: az egészségügyi minisztérium vagy a megye önkormányzata. Nagyszombat megye önkormányzatához ilyen engedélykérés nem érkezett. Meglátjuk, hogy az egészségügyi tárca mit fog lépni az ügyben.

 

A megye egészségügyi osztályának dolgozói ma ellenőrzést tartottak azon a helyen, ahol a fent említett egészségügyi intézmény működött. Az intézmény gyors költözködés miatt zárva volt, a jelenlévők pedig azt állították, hogy a helyszínen csak ivóvizet árultak.

 

Felszólítjuk Nagyszombat megye lakosait arra, hogy ne látogassanak olyan bizalmat nem érdemlő egészségügyi intézményeket, melyek nem rendelkeznek engedéllyel. Az ilyen intézménynek kötelező nyilvános helyen feltüntetni a cég nevét, az orvos kereszt- és vezetéknevét, a szakirányt és a nyitvatartási időt, amit a megye jóváhagyott. A rendelőknek az árjegyzéket is nyilvánossá kellene tenniük. Azt, hogy az adott intézménynek van-e engedélye a működésre a www.e-vuc.sk honlapon lehet leellenőrizni.”

 

Trnavský župan podáva trestné oznámenie na falošného lekára

Trnavský župan Jozef Viskupič podáva trestné oznámenie na falošného lekára. Trnavský samosprávny kraj, vzhľadom na medializované informácie, preveril situáciu súvisiacu s pôsobením falošného lekára v Dunajskej Strede. Tento človek neprevádzkuje zdravotnícke zariadenie, na ktoré by mu samosprávny kraj, podľa platnej legislatívy, vydal povolenie na prevádzkovanie. Podľa informácií od pacientov z médií ich tento človek v ambulancii vyšetroval a robil im diagnostiku na prístroji.

Gepostet von Trnavský samosprávny kraj am Freitag, 3. August 2018

 

Facebook

 

 hirdetes_300x300  

Az álorvosok szemtelensége határtalan. Egy hamis orvos–kereskedőt lepleztek le Dunaszerdahelyen

 

 

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!