Ezen a héten vígjáték, kiállítás és őszi vásár lesz Rimaszombatban, majd szombaton Rimaszécsen, Balogfalán, Tornalján és Gömörpéterfalán szórakozhat kedvére. Minden kedves olvasónknak nagyon jó pihenést és szórakozást kívánunk!

 

Szeptember 25-én (kedden)  19:00 órától Rimaszombatban a Városi Művelődési Központban vígjáték a Vidám Színpad előadásában

 

                                         Meg tudom magyarázni címmel.

 

 hirdetes_810x300  

Vaszary Gábor vígjátéka neves színészekkel, a Vidám Színpad előadásában, a Music Art közvetítésében jut el Rimaszombatba szeptember 25-én, kedden 19.00 órától. Jegyek elővételben már kaphatók a rimaszombati Tompa Mihály Könyvesboltban.  

 

A Vidám Színpad előadásában – amelyet Straub Dezső rendezésében láthatnak –, Böröndi Tamással, Götz Annával, Harsányi Gáborral, Pusztaszeri Kornéllal, Straub Dezsővel és a frissen Kossuth-díjas Esztergályos Cecíliával is találkozhatunk.

 

 

Szeptember 26-án (szerdán)  17:00 órától Rimaszombatban a Városi Galéria (Főtér 5.)

 

                    MaliART – Rónai Péter festő- és videó-művész kiállítása.

 

Rónai Péter festő- és videó-művészkiállítását nyitja meg a rimaszombati Városi Galéria (Fő tér 5.) szeptember 26-án, szerdán 17.00 órától.

 

A tárlat november végéig látogatható munkanapokon 09.00 és 17.00 óra között. 

 

Festő-, videó-művész. Tanulmányait a pozsonyi Képzőművészeti Főiskolán végezte, majd a budapesti Képzőművészeti Főiskolán folytatott tanulmányokat. Mesterei Kocsis Imre és Blaski János voltak-

 

 

Szeptember 27-28-án (csütörtök-péntek) Rimaszombat városa immár 36. alkalommal rendezi meg a

                                             

Gömör-Kishonti Vásárt.

 

A két nap során számos izgalmas kísérőprogrammal is várják az érdeklődőket:

 

Szeptember 27-én, csütörtökön 09:00 órától a már hagyományos gyümölcs- és zöldségkiállítással veszi kezdetét a vásár, amely a Városi Művelődési Központban aznap, sőt délig szombaton is látogatható lesz. 11:00 órától a Városházán kerül sor a legszebb erkélyek és legszebb kiskertek kiértékelésére.

 

13:00 órától pedig a Gömöri Hírlap és a Gemerské zvesti 50 éves jubileumi fogadására kerül sor egykori szerkesztők és munkatársak részvételével. A Fő téri szabadtéri színpadon (rossz idő esetén az Orbis moziban) folyamatosan váltják egymást az előadók.

 

09:30 órától a gyerekeket várják a Varázsol a bohóc című műsorral, 11:30 órától az RS 6 együttes húzza a talpalávalót, 14:00 órától az Elán forever követi őket. 15:30 órától a Relax Szabadidőközpont csoportjai adnak ízelítőt a tudásukból, 17:00 órától a Buta Kubo című előadást láthatják a Havran Színház tolmácsolásában, 18:00 órától Jadranka lép fel, őket 20.00 órától a 3+2 koncertje követi, s az első napot a Niečo navyše rockegyüttes koncertje zárja.

 

Másnap, pénteken 09:30 órától a rimaszombati Tánczenekar lép fel, őket 11:00 órától a Bluetrend countryzenekar fellépése követi.

 

Az idei vásár kísérőrendezvényeként rendezik meg a biztonságos közlekedés hetét is szeptember 24. és 29. között

 

 

Szeptember 29-én (szombaton)  09:00 órától Rimaszécsen a Vállalkozói és Polgári Szövetség p.t. lovasnapot szervez

                      

Szent Hubertus lovas nap Rimaszécsen

 

A Rimaszécsi Vállalkozói és Polgári Szövetség Polgári Társulás szeptember 29-én, szombaton 9.00 órai kezdettel szervezi meg a Szent Hubertus lovas napot a rimaszécsi sportpályán.

 

A részletes program:

9.00 Gyülekező a sportpályán

10.00 Ünnepélyes sorakozó

11.00 Hubertusi lovaglás és kulturális program

17.00 Tombola

 

 

Szeptember 29-én (szombaton)  14:00 órától Balogfalán a Fénix p.t. megrendezi a

 

Balogfalai Roma Fesztivált.

 

A rendezvényen a házigazda Fénix Tánccsoport mellett fellépnek a helyi óvoda és iskola diákjai, a Fürtöcskék Asszonykórus, a Rakottyási Tánccsoport, Váradi Paulina, a Benjamin Band és a Fuko Band. A program sztárvendége Olasz lesz, aki 17.00 órakor lép közönség elé.

Belépő 2 €

 

 

Szeptember 29-én (szombaton) 17:00 órakor Tornalján a Városi Művelődési Központban

                                             

Kórustalálkozó lesz.

 

A Csemadok Területi Választmánya és a Csemadok Tornaljai Alapszervezete közösen szervezi meg szeptember 29-én, szombaton 17.00 órai kezdettel a kórustalálkozót a tornaljai Tompa Mihály Városi Művelődési Központ mozitermében.

 

Az Andante Kórus vendégei: a Kazinczy Ferenc AI Kórusa – Tornalja; Blaha Lujza Vegyeskórus – Rimaszombat; Pro Korona Vegyeskar – Pelsőc; Művelődés Háza Kamarakórusa Sárospatak – Magyarország.

 

 

Szeptember 29-én (szombaton)  20:00 órakor Péterfalán a Palóc Kocsmában

                                                 

Kárpátia

 

Adjon Isten! Ne feledjétek szeptember 29-én a Kárpátia dalai fognak zengeni a Palóc Kocsmában! Mert Gömörpéterfalán mindig történik valami.

 

 

Szeptember 29-én (szombaton) 10:00 órától Egyházasbáston a futballpályán a Medvesalji Ifjúsági Csoport

                                   

Medves Mini Kupát  rendez.

 

Idén a Medves Mini Kupa a Medvesalja Ifjúsági Csoport és Újbást Község Önkormányzatának a közös rendezvénye lesz, ahol ÚJBÁST, ÓBÁST, TAJTI és VECSEKLŐ csapatai mérik össze erejüket. A kispályás torna az újbásti focipályán kerül megrendezésre. Gyere és buzdítsd szülőfaludat, szomszédfaludat vagy akár barátaidat!

 

 

Összeállította:  Mede Géza

Nyitókép: körkép.sk/kpa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!