A frekventált Dunaszerdahely–Pozsony vasúti szakaszon október 1-től egy új személyvonat közlekedik.

 

A Közlekedésügyi Minisztérium keddi tájékoztatása szerint mindezt a dunaszerdahelyi Metrans /Danubia/, a.s. közlekedési vállaltnak köszönhetik, mivel a reggeli csúcsforgalomban közlekedő nemzetközi teherszállító expresszvonatát kivonta a forgalomból, és ezzel szabaddá tette az útvonalat egy újabb személyvonat számára.

 

Az új vonat a munkanapokon közlekedik

 

 hirdetes_300x300  

A RegioJet magán vasúttársaság új személyvonata munkanapokon 5:33-kor indul Dunaszerdahelyről, és 7:02-kor érkezik meg a pozsonyi Főállomásra.

 

A közlekedésügyi tárca szerint ezt az útvonalat úgy állították be, hogy megpróbálja tehermentesíteni azt a leginkább leterhelt vonatot, ami 7:20-kor érkezik meg Pozsonyba, és amelyikhez nem lehet több vagont hozzákapcsolni.

 

Érsek Árpád közlekedésügyi minisztérium pozitívan értékelte a Metransszal történő együttműködést, ugyanis annak ellenére tette szabaddá az útvonalat, hogy az európai szabályok szerint a nemzetközi teherszállító expresszvonatok elsőbbséget élveznek a regionális vonatokkal szemben.

 

„A Mestrans annak ellenére készségesen szabaddá tette ezt az útvonalat, hogy logisztikailag ő került nehezebb helyzetbe. Ezért szeretnénk nekik köszönetet mondani. Ennek a tettnek hál a régió lakosai reggel használatba vehetik az új vonatot, majd kényelmesen átszállhatnak a tömegközlekedési eszközre“

 

– mondta Érsek.

 

Az utasok száma növekszik

 

A Dunaszerdahely–Úszor–Pozsony vasúti szakasz rendkívül leterhelt. Miután a RegioJet magán vasúttársaság idén áprilistól csatlakozott az Integrált Közlekedési Rendszerhez, az utasok száma még inkább megnövekedett.

 

A Közlekedésügyi Minisztérium szerint ez egy lehetőség arra, hogy az individuális közúti közlekedésről a vasútira váltsunk, s ezzel kerüljük el a forgalmi dugókat.

 

Sme.sk/Körkép.sk

Nyitókép: vlaky.net

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!