Örökzöldek csendültek fel, megérintve az emberek szívét…

 

 

A közösség magyarságtudának erősítése és a zenei ráhangolódás jegyében Kiss Helga a Honfoglalás című dallal indította a rendezvényt. Lőrincz Roland, az Alistál Község Önkormányzata mellett működő kultúr- és népművelő bizottság elnöke, a nótástalálkozó szervezéséért felelős önkormányzati képviselő és előadóművész köszöntőbeszédében elmondta, hogy az elmúlt 31 év alatt több száz csallóközi művész, valamint a kultúra jeles képviselői léptek az alistáli kultúrház színpadára. Csakúgy, mint hagyományosan idén is.

 

 hirdetes_300x300  

 

Horváth Tamás polgármester ünnepi beszédében kijelentette, hogy a nótás-muzsikus találkozóval a nótakedvelők előtti tisztelgés mellett hungarikumot is éltetnek.

 

„A magyar nóta minden magyar emberé! A nyelvünkkel, a táncművészetünkkel, a hiedelemvilágunkkal, mesevilággal és a viselkedési formáinkkal bennünk él, hozzánk kötődik!”

 

– fogalmazott a településvezető. Beszélt arról is, hogy a magyar nóta műfajának ápolása, éltetése a jövő nemzedéke szempontjából is fontos, hiszen része annak a magyar kultúrának, amit utódainknak átadunk.

 

 

Lőrincz Roland a program összeállításáért felelős szervezőként hírportálunknak elmondta, hogy az 1987-től tartott nótatalálkozóvá alakult nótás est a kultúra éltetése és a szórakozás biztosítása mellett azt a célt is szolgálja, hogy a régióban élő előadóművészeket megismerhessék a polgárokkal.

 

 

„Öröm látni, hogy ennyien eljöttek a mai nótástalálkozóra. Engem a zene éltet, s nincs is annál fantasztikusabb érzés, minthogy velünk együtt nótázik a közönség!” – értékelte a rendezvényt a helyi képviselő.

 

 

Szállt hát a muzsika október 20-án, szombaton Alistál községben is. Vendégelőadóként színpadra léptek: Szegedi Csaba, Budai Beatrix, Tonkó István, Nagy Noémi, Jalsovszky Mónika, Vígh Valéria, Iványi Árpád, Tóth István, Slezák Erika, Sebestyén Tamás, a helyi művészek közül pedig  Szabó Laura, Fazekas István, Lőrincz Roland és Kiss Helga.

 

 

Felcsendültek többek között szerelmes dallamok, búcsúdalok és szenvedélyes melódiák is. Volt, aki az édesanyáknak énekelt, és olykor bizony a nagyérdemű is táncra perdült volna, ha nincsenek székek.  Meglepetésvendégként hangulatfokozóként az alistáli származású, jelenleg külföldön dolgozó Kosár Szabolcs is színpadra lépett. A vele készített interjúnkat később olvashatják a Körképen. A művészek nem kímélték a zenei alapot szolgáltató Németh Rudolf prímást és zenekarát. Bizony, többször is elhangzott a Húzd rá! S együtt énekelt a művész a közönséggel.

 

 

A jelenlévők elmondása szerint nagyon szeretik a rendezvényt, s bizony gyakran előfordul, hogy este elalvás előtt is még a fejekben keringenek az ismert dallamok… Vígan búcsúztatták tehát a nyarat 2018-ban Alistálon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.