Számtalan vendéget vonzott a Bősi Őszi Vásár.  A helyi előadóknak és kultúrcsoportoknak fellépési lehetőséget biztosító esemény a vásárlási láz mellett a rég nem látott ismerősökkel való találkozó és beszélgetések helyszínéül is szolgált.

 

 

Fenes Iván polgármester szokásához híven vendégszerető „házigazdaként” idén is szívesen beszélgetett a látogatókkal, társalgásukat egy-egy vicc elejtésével fűszerezte. A városvezető a Körképnek beszélt arról, hogy ez a vásár hagyományteremtő szándékkal jött létre a lakosok és látogatók számára. Mégpedig azzal a céllal, hogy a fárasztó hétköznapokból kizökkenve programot, minőségi szórakozást és vásárolási lehetőséget biztosítson az őszi napokra.

 

 hirdetes_810x300  

Elmondta azt is, hogy még ő is vásárol. Mikor a helyszínre érkeztünk, épp egy hidegtől megóvó meleg sapkáért fizetett.

 

 

Eke József, a Bősi Városi Művelődési Központ igazgatója visszaemlékezve elmondta, hogy az őszi vásár évről évre jelentősebb rendezvénnyé nőte ki magát. Az egész huszonegy évvel előtt a bősi piactér átadásakor kezdődött.

 

 

A rendezvényre minden generáció kilátogatott. Az idősek látva a néptáncosok műsorát arról beszélgettek, milyen jó, hogy városukban még van olyan, aki a kultúra ezen ágát is élteti, főleg ilyen magas szintén. „Van mire büszkének lennünk!” – mondta egyikük. A mellette levő másik néptáncos mosolyra görbítve a száját elmélkedően hozzátette, „Egykor mi is így roptuk…”.

 

 

Az őszi vásáron csallóközi termelő kínálta eladásra zöldségeit, de volt olyan, aki már a Halottak napjára készülődve, szebbnél szebb krizantémokat árusított. Vásárolható volt még többek között textiláru, cirokseprű és kézműves táska is. A rendezvény az ínyenceknek is kedvezett, hiszen kürtös kalács mellett igazi cukrász-mesterműveket – nyalánkságokat is kaphattunk.

 

 

Az est folyamán a hangulatot Fenyő Miklós és csapatának fellépése fokozta, aki táncosaival szinte „felcsavarta” a színpadot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!