Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) rendkívüli ellenőrzésének keretén belül a Pozsonyi kerületben 46 ellenőrzést végeztek el 42 bódé-, valamint mozgóárusnál, ebből hat létesítményben hiányosságokat fedeztek fel.

 

A leggyakoribb hiányosságok közé a lejárt szavatosságú és ismeretlen eredetű nyersanyagokból készített frissítők tartoztak. A higiénikusok kiemelték, hogy az élelmiszerekről nagyon gyakran hiányzott a megjelölés, helytelenül bántak a nyersanyagokkal, valamint az alkalmazottak személyi higiéniája is hagyott kivetnivalót.

 

A pozsonyi karácsonyi vásárban felállított bódé-, valamint mozgóárusoknál végzett ellenőrzés eredményéről Otakar Fitz regionális higiénikus tájékoztatta a SITA ügynökséget.

 

 hirdetes_300x300  

A rendkívüli ellenőrzést november 23-tól december 17-ig végezték a pozsonyi karácsonyi vásáron felállított bódékban. A higiénikusok az ételek és az italok elkészítését, az élelmiszerrel történő bánásmódot, valamint a higiéniát vizsgálták. Mindemellett kontrollálták az élelmiszerek raktározására vonatkozó szabályok betartását, az ételeket és az italokat, az élelmiszerrel és az étellel kapcsolatba kerülő alkalmazottak személyi higiéniáját, az egészségi alkalmassággal kapcsolatos iratokat, valamint laboratóriumi elemzésre szánt mintákat vettek.

 

1 100 euró értélben összesen hat helyszíni bírságot állítottak ki, valamint három esetben rendelték el az élelmiszerek, valamint a lejárt szavatosságú és az ismeretlen eredetű nyersanyagok megsemmisítését. Az ellenőrzés során a töltött laskákból és a cigánypecsenyékből hat mintát vettek el, ezek a laboratóriumi mikrobiológiai elemzés után kielégítő eredményeket mutattak.

 

Webnoviny.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!