Nyitókép: Ichreise.at

 

Éjféli tűzijáték a Dunán fény- és hangshow-val egybekötve – így várják a 2019-es esztendő szabadtéri köszöntését Pozsony belvárosában. A szilveszteri ünnepségek központi helyszínei a Ľudovít Štúr és a Hviezdoslav téren, valamint a Rázus rakparton lesznek.

 

Az éjféli tűzijátékot Johann Strauss Kék Duna keringőjének dallamára lövik fel a Dunáról.

 

 hirdetes_810x300  

“A tűzijátékkal párhuzamosan egy fény- és lézershow-nak lehetünk szemtanúi a Ľudovít Štúr téren és a Rázus rakparton, ahol a szlovák és a cseh klasszikusok művei is felcsendülnek majd”

 

– tájékoztatott a TASR szóvivője, Zuzana Onufer.

 

A vizuális- és fényjáték keretén belül a Ľudovít Štúr téren egy hatalmas időmérőn számolhatjuk vissza a 2018-as év utolsó perceit.

 

Diszkó a szabad ég alatt

 

A pozsonyiakat és a fővárosba látogatókat szilveszter napján már 22.00 órától várják a Hviezdoslav térre, ahol bemelegítő partyval hangolódhatnak az éjszakába nyúló mulatságra. Az újévköszöntő vendégek éjjel 02.00 óráig diszkózhatnak a szabad ég alatt.

 

Biztonsági intézkedések

 

A zavartalan szilveszteri éjszakáról és mulatozásról nemcsak állami- és városi rendőrök fognak gondoskodni, hanem biztonsági őrök és mentősök is. A városközpontba idén is hat ellenőrző beléptető kapun engedik be a bulizni vágyó vendégeket. A rendőrök ügyelni fognak arra, hogy az óvárosi mulatságra ne kerüljenek be se éles és veszélyes tárgyak, se üvegpalackok.

 

A városközpontba a Lőrinc-kapu utca és a Halász-kapu kereszteződésénél található Čumil szobránál, a Réz (Medená) és a Híd (Mostová) utca sarkánál, a Palacký, Jesenský (a Szlovák Nemzeti Színház mellett), és Gorkij utcáknál (a Szlovák Nemzeti Színház mögött), valamint a Hviezdoslav téren lehet majd bejutni.

 

A fővárosban tilos a petárdázás

 

Pozsony városa felhívja a figyelmet arra, hogy az általános érvényű rendelet értelmében a fővárosban tilos petárdázni és egyéb pirotechnikai eszközöket használni.

 

“Ezt a rendelkezést azért is fogadták el, hogy a pozsonyiak és a városba látogatók biztonságosan, bármiféle kellemetlenség nélkül tudják élvezni a szilveszteri mulatságot”

 

– mondta Onufer.

 

Közlekedés és forgalomkorlátozás

 

A szabadtéri rendezvények miatt korlátozni fogják a forgalmat, és módosulni fog a tömegközlekedés is.

 

A szervezők arra kérik a fővárosba látogatókat, hogy aki teheti, gyalog vagy tömegközlekedési eszközzel érkezzen a belvárosba. A városi tömegközlekedés szilveszterkor a “munkanap – iskolai szünet” rezsim szerint fog közlekedni. Az éjszakai menetrendet az egész éjszaka folyamán rendkívüli járatokkal fogják kiegészíteni. Az autósok számára este 22.00 órától éjjel fél háromig lezárják a Vajanský rakpartot és a Ľudovít Štúr teret.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!