Nyitókép: körkép.sk/kpa

 

Ismét érdekes programokkal várja az érdeklődőket Kassa megye – színházi előadások, szánkóverseny, jótékonysági bál – hogy csak néhányat említsünk. Mutatjuk a részleteket!

 

Január 18., Kassa

 

Csokifalók a Thália Színházban (Mikszáth bérlet)

 hirdetes_300x300  

 

A kassai Thália Színház 2018. decemberében mutatta be először David Drábek “Csokifalók” című romantikus vígjátékát, melyet 2019. január 18-án, pénteken 19:00 órától láthat a közönség,

 

 

Január 19., Várhosszúrét

 

Újévi szánkóverseny

 

A várhosszúréti Exit Ifjúsági Szervezet január 19-én, szombaton szervezi meg 11 órától közkedvelt szánkóversenyét. A résztvevőknek forró tea vagy forralt bor jár. Bővebb infó itt

 

 

Január 19., Lekenye (Rozsnyói járás)

 

KézÜgyes Nők Köre

 

A Pro Le-Ti polgári társulás égisze alatt 2019 januárjától olyan kreatív alkotóműhely indul Lekenyén, amely aktív kikapcsolódást, közös alkotást, rendszeres találkozásokat jelent, és emberi kapcsolataink ápolására nyújt lehetőséget mindamellett, hogy termékeket állítunk elő a polgári társulás számára.

A foglalkozásokat Máté Gyöngyike kézműves fogja vezetni.

Az első találkozás, ahol megbeszéljük tevékenységünket, 2019. január 19-én lesz a helyi könyvtárban 16.30 órai kezdettel.

Minden lekenyei lányt, hölgyet és asszonyt, valamint környékbeli vagy akár távolabbi rokonaikat, barátaikat is szeretettel várjuk! Bővebb infó itt

 

 

Január 19., Kassa

 

Színes Szlovákia

 

Kezdés: 18:00

Helyszín: Kino Úsmev

 

Színes Szlovákiánk Pozsony, Selmecbánya, Dunaszerdahely és Komárom után, Kassán hívja fel a figyelmet a kisebbségek kultúrájának szépségére és arra a gazdagságra, amit maga a kulturális sokszínűségünk ad nekünk.

Eseményünk kétnyelvű, melyel szeretnénk közelebb hozni egymáshoz a szlovák és a kisebbségi kultúrákat, beszélni róluk, magunkról.
Lesz előadás, több nyelvű, feliratozott slam poetry, koncert és egy jó kis afterparty.
Részletek hamarosan!

Gyere és ünnepeld meg velünk a sokszínűséget és ismerd meg a körülötted rejlő kincseket! #toleranceissexy

 

Gepostet von Pestré Slovensko – Színes Szlovákia am Mittwoch, 16. Januar 2019

 

Január 19., Rozsnyó

 

4. Borostyán Jótékonysági Bál

 

Bővebb infó itt

 

Január 20., Kassa

 

Légy jó mindhalálig

 

A kassai Thália Színház 2018. októberében mutatta be először Móricz Zsigmond híres regényének azon musicalváltozatát, melyet a nagy érdeklődésre való tekintettel legközelebb 2019. január 20-án, vasárnap 15:00 órától láthat a közönség

 

 

Január 21., Kassa

 

A digitális gyermek így születik vagy azzá válik? Mit tehetünk mi szülőként? Hogyan válhatunk tudatos digitális fogyasztókká és hogyan hathatunk gyermekünk média fogyasztására? Mi az a digitális lábnyom, amit magunk után hagyunk és mi az a digitális tudás, amit átadunk a következő nemzedéknek? (…)

A beszélgetést vezeti:
Horváth Dávid
online marketing szakértő és tanácsadó

A belépés a Cseperedő és Magyar kormány támogatásával ingyenes ! Bővebb infó itt

 

Január 21., Kassa

 

 

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége tudatja, hogy a  Nemzetpolitikai Államtitkárság Nemzetpolitikai Stratégiai Tervező és Tájékoztatási Főosztályának támogatásával szakközépiskolás diákjaink ismét részt vehetnek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2019-es a Szakma Kiváló Tanulója Versenyén (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen (OSZTV), melyek felvidéki elődöntőjét az SZMPSZ szervezi három helyszínen. Az elődöntőbe 11 szakközépiskola 92 diákja jelentkezett be 15 szakmában.

 

A felvidéki elődöntők időpontja és helyszínei a következők:

1. Helyszín: Szakkay József Szakközépiskola,  Kassa 

Időpont:  2019. január 21.  800

2. Helyszín: Műszaki Szakközépiskola, Komárom, Bratislavská cesta 10

Időpont:  2019. január 21. 900

3. Helyszín: Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Dunaszerdahely, Neratovicei tér 1916/16

Időpont:  2019. január 21. 900

 

Bővebb infó itt

 

Január 22., Kassa

 

A CSEMADOK KASSAI VÁROSI VÁLASZTMÁNYA és A SZLOVÁK NEMZETI MÚZEUM – A SZLOVÁKIAI MAGYAR KULTÚRA MÚZEUMA 2019. január 22-én 13 órakor szakmai átadás keretén belül megnyitja a Márai Sándor Emlékkiállítást.

2019. január 23-tól az állandó kiállítás, hétfő kivételével 10:00-17:00 között látogatható. Szeretettel várjuk Önöket! Bővebb infó itt

 

Január 22., Királyhelmec

 

 

Január 23., Kassa

 

2019 januárjától folytatódnak a Thália Táncestek a kassai Thália Színházban. A sorozat ötödik évadának első vendége Ladjánszki Márta (kortárs táncművész, koreográfus, táncpedagógus) alkotótársával Varga Zsolt zeneszerzővel.

Az idei évadban a Thália Táncestek meghívott előadásaihoz kapcsolódóan workshopok is gazdagítják a programot.

Ladjánszki Márta és Varga Zsolt alkotópáros LetMeC című interaktív táncelőadását január 23-án 19 órakor tekinthetik meg a Thália Színház Márai Stúdiójában, valamint Ladjánszki Márta Horton technika alapokon modern táncórát tart Varga Zsolt zenei kíséretével a Jozefa Adamoviča Konzervatórium és Timonova utcai Konzervatórium tánc tagozatos diákjainak a Jozefa Adamoviča Konzervatórium tánctermében január 21–23. Bővebb infó itt

 

 

Január 24., Kassa

 

Kiállítás megnyitó

 

Bővebb infó itt

 

 

Január 25., Szepsi

 

Magyar Kultúra Napja

 

 

A kassa Thália Színház januári programnaptára:

 

Összeállította Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!